Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ, Ο ΠΑΝΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΩ

ΣΤΑ ΕΞΙ ΔΙΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ: «Οι σούπερ εκατομμυριούχοι - η περιουσία τους ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια - αυξήθηκαν κατά 8,8% φθάνοντας τους 103.320. Ακτινογραφώντας τις δαπάνες των πλουσίων, η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 16% των εκατομμυριούχων του πλανήτη ξοδεύουν τα χρήματά τους σε πολυτελείς συλλογές - αυτοκίνητα, σκάφη και ιδιωτικά τζετ - ένα άλλο 16% σε έργα τέχνης, το 14% σε πολυτελή ταξίδια κι ένα άλλο 14% σε κοσμήματα και ρολόγια. Τέλος, το 5% προσανατολίζεται σε αθλητικές επενδύσεις, π.χ. αγοράζει ποδοσφαιρικές ομάδες» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: «Τις τελευταίες δεκαετίες, η πολιτική δεν ήταν αναμέτρηση ιδεών αλλά πλειστηριασμός προϋπολογισμών. Η "κατασκευή" πολιτικών έγινε θέμα μάρκετινγκ και σπόνσορινγκ. Μοιραία, το πολιτικό σύστημα διολίσθησε στο μαλακό υπογάστριο της οικονομικής εξουσίας. Πρόσωπα που ανέλαβαν δημόσια αξιώματα τα χρησιμοποίησαν για να πλουτίσουν. Το κόστος λειτουργίας των κομμάτων ανέβηκε πολύ και η ηθική των στελεχών τους χαμήλωσε περισσότερο» (ο Γ. Λακόπουλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΟΙ ΑΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ: «Η υπόθεση της Siemens εξελίσσεται σε μια σκληρή δοκιμασία για το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Αν από τη δοκιμασία απλώς τσαλακωθούν δέκα, δεκαπέντε άνθρωποι (άλλοι δικαίως, άλλοι αδίκως) μικρό το κακό. Αν όμως τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν περιμένοντας την επόμενη Siemens, τότε το κακό θα είναι όντως αβάσταχτο» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΙ ΤΟ «ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΕΠΙ ΔΥΟ»: «Ακολουθούσε όλες τις οδηγίες των γιατρών. Επαιρνε ασπιρίνη και χάπια για την πίεση και τη χοληστερίνη. Εκανε καθημερινά ποδήλατο και κατέβαλλε έντονη προσπάθεια για να χάσει βάρος. Κάθε χρόνο υποβαλλόταν σε τεστ κοπώσεως και άλλες εξετάσεις. Παρ' όλα αυτά πέθανε από καρδιακή προσβολή. Εκτός από θλίψη, ο θάνατος του 58χρονου Τιμ Ράσερτ, δημοφιλούς στις ΗΠΑ παρουσιαστή της δημοσιογραφικής εκπομπής του NBC "Meet the Press", προκάλεσε ανησυχία σε πολλούς, που, όπως αυτός, ακολουθούν επακριβώς τις οδηγίες του γιατρού για να αποφύγουν καρδιακή προσβολή» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ