Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Υπέρμαχος της ευρωμεταναστευτικής βαρβαρότητας

Πανηγυρίζει για τη δημιουργία υπερεθνικών μηχανισμών παρακολούθησης, φακελώματος και απέλασης των μεταναστών

Στην πρώτη γραμμή για την επιβολή της βάρβαρης ευρωμεταναστευτικής πολιτικής μπαίνει ο Κ. Καραμανλής, διεκδικώντας την άμεση δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου, αλλά και των υπερεθνικών μηχανισμών αστυνόμευσης και καταδίωξης των μεταναστών. Ο πρωθυπουργός δήλωσε φανατικός υποστηρικτής της πρότασης της γαλλικής Προεδρίας για το Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο, που αναμένεται να εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτώβρη. Παράλληλα, δε διστάζει να παραδεχτεί ότι στόχος της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής είναι να χρησιμοποιούνται οι μετανάστες ως φτηνό και δίχως δικαιώματα εργατικό δυναμικό, ώστε η ΕΕ να γίνεται ελκυστική για τα μονοπώλια!

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισπανό ομόλογό του, ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι «το σύνολο των μέτρων που μελετά και θέτει σε εφαρμογή η ΕΕ» αποσκοπούν: Πρώτον, στην «κατοχύρωση της ασφάλειας στον ευρωπαϊκό χώρο», υιοθετώντας έτσι τις ρατσιστικές απόψεις που συσχετίζουν τους μετανάστες με την «τρομοκρατία». Δεύτερον, στη «διατήρηση του χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως ελκυστικού προορισμού για τουρισμό, επιχειρηματική δράση, εκπαίδευση και άλλες συναφείς δραστηριότητες», προφανώς χάρη στην απλήρωτη εργασία των μεταναστών.

Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις ότι η ΕΕ γίνεται «ένα απομονωμένο φρούριο», ο Κ. Καραμανλής τάχθηκε υπέρ μιας «συγκροτημένης και αποτελεσματικής» μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. «Εκείνο που λέω είναι ότι η Ευρώπη, που είναι πρωταγωνιστής και στην οικονομική βοήθεια και στην οικονομική συνεργασία με τις χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα, οφείλει να έχει όσο γίνεται πιο αποτελεσματικές πολιτικές».

Αναφέρθηκε στα βήματα που γίνονται στην κατεύθυνση της δημιουργίας υπερεθνικών μηχανισμών παρακολούθησης, φακελώματος και απέλασης των μεταναστών, σημειώνοντας ότι «ήδη προωθείται η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης Συνόρων και η ανάπτυξη ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιπολιών, στο πλαίσιο του οποίου διεξάγεται, αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο, η πολυεθνική άσκηση POSEIDON 2008». Ακόμα, έχει δημιουργηθεί ένα κεντρικό μητρώο του διαθέσιμου τεχνικού εξοπλισμού, που, μετά από αίτηση άλλου κράτους - μέλους, μπορεί να διατεθεί προσωρινά (σ.σ. στο κράτος που το ζητά). Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ζητά τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής που θα μπορούσε να γίνει στο επίπεδο των μεσογειακών κρατών - μελών της ΕΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χ. Λουίς Θαπατέρο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι για να αντιμετωπιστεί το θέμα της μετανάστευσης, «πρέπει να υποστηριχτούν αναπτυξιακά οι χώρες από τις οποίες προέρχονται, ώστε να μπορούν να συγκρατούν τον κόσμο στις εστίες τους». Ο κ. Θαπατέρο εξέφρασε, τέλος, την άποψη ότι «η Ευρώπη σέβεται τους μετανάστες, δε θα μετατραπεί ποτέ σε φρούριο, αλλά δεν μπορεί να επιτρέπει σε κανέναν να μπαίνει από οπουδήποτε θέλει χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ