Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Η πρότασή μας για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία

Την πρόταση παρουσίασε ο ευρωβουλευτής Γ. Τούσσας σε εκδήλωση για τις θέσεις του Κόμματος των κομματικών οργανώσεων της Ζώνης και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, από χτες το απόγευμα είναι θέμα συζήτησης για τους εργατοτεχνίτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μπούσουλας για την προοπτική των σκληρών αγώνων που δίνουν αυτήν την περίοδο ειδικά οι εργάτες της Ζώνης, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά, τις κοινωνικο-ασφαλιστικές τους κατακτήσεις, τα συνδικαλιστικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, να γυρίζουν σπίτια τους σώοι και αρτιμελείς. Την πρόταση παρουσίασε ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις της Ζώνης και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στο Δημαρχείο Περάματος.

«Το ΚΚΕ, επισήμανε, ο Γ. Τούσσας προτείνει Ενιαίο Δημόσιο Φορέα ενταγμένο στον κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό». «Η προσαρμογή, συνέχισε, της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και γενικότερα της οικονομίας στις ανάγκες των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων απαιτεί ριζικές αλλαγές. Απαιτεί την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Γιατί μόνο με τη δύναμη της λαϊκής εξουσίας μπορεί να πραγματοποιηθεί η κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, η κοινωνικοποίηση των ναυπηγείων».

Ο ομιλητής επισήμανε ότι η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές αποτελεί πολύτιμο εφόδιο, γιατί προβάλλει τεκμηριωμένες εκτιμήσεις και στόχους πάλης ακριβώς για τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται στο πολιτικό επίπεδο, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η δράση του εργατικού κινήματος όλων των εργαζομένων, για να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία που θα διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία.

Παραβρέθηκαν η Ελπίδα Παντελάκη, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, πρόεδροι των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ο πρώην δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης του Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ