Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισίες της... αντιπολιτευτικής εποχής

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΛΟΙΠΟΝ, ΕΚΤΟΣ από τις πολυεθνικές που λυμαίνονται το δημόσιο βίο και δωροδοκούν πολιτικούς, ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να τσακίσει και τις τράπεζες.

Πήγε χτες στη Βουλή και τα 'πε ξεκάθαρα. Εκμεταλλεύονται - λέει - τους δανειολήπτες και πρέπει να μπει ένα τέλος σ' αυτό.

Μιλάμε για έναν πραγματικό σοσιαλιστή ηγέτη, που αποφάσισε να μετρηθεί μια και καλή με τα συμφέροντα των ισχυρών.

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι πού βρήκε το κουράγιο να ανέχεται όλη αυτήν την εκμετάλλευση όσο ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σημίτη.

Φαίνεται, θα δαγκωνότανε εκεί στο γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο επί ΠΑΣΟΚ τα συμφέροντα αλώνιζαν. Περίμενε να αλλάξουν τα πράγματα και να γίνει πρόεδρος για να... ξεσπαθώσει.

Αλλο σενάριο δεν υπάρχει για να εξηγήσει αυτά τα μυστήρια φαινόμενα. Τα ανεξήγητα...

Εκτός πια αν ο Γιώργος Παπανδρέου μας δουλεύει ψιλό γαζί, πράγμα που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση έστω και να σκεφθούμε για τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, κάπου ανάμεσα στους καύσωνες του Ιούλη, θα δεήσει και ο υπουργός Πολιτισμού να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της «Ζήμενς».

Αυταπάτες περί «άπλετου φωτός» στην υπόθεση δεν έχουμε. Αν ήταν αυτά τα πράγματα να ξεδιαλύνονταν με μια απλή κατάθεση ενός υπουργού, τότε θα μαθαίναμε κατά καιρούς πολλά.

Σίγουρα, πάντως, στη Ρηγίλλης και στη Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται για έναν πρώτου μεγέθους σκανδαλοθηρικό καυγά.

Τέτοιο ώστε η ουσία του πράγματος, δηλαδή το πόσο κερδοσκοπούν οι κάθε λογής προμηθευτές του Δημοσίου με τους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (πάντα στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ), να μη συζητηθεί ποτέ.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ