Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Κορόνες εντυπωσιασμού

Τη διαρκή επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναμένεται να ενημερώσει για το θέμα της «Ζήμενς» τις επόμενες δύο βδομάδες ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης. Ο υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκε να παραστεί στη διαρκή επιτροπή μετά από σχετικό αίτημα που διατυπώθηκε. Σχετική πρόταση κατέθεσαν προχτές οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας και Κώστας Αλυσανδράκης, οι οποίοι είναι μέλη της επιτροπής. Στην επιστολή τους ζητούσαν πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στη «Ζήμενς» και στο ελληνικό δημόσιο.

Στο μεταξύ, συνέχεια στις εντυπωσιοθηρικές προσπάθειες εκμετάλλευσης της υπόθεσης της «Ζήμενς» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δόθηκε χτες στη Βουλή. Παρεμβαίνοντας σε συζήτηση πρότασης νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε το αίτημά του για σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και την ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Παράλληλα, ζήτησε επανεξέταση όλων των συμβάσεων ανάμεσα στη «Ζήμενς» και το δημόσιο, καθώς και τον αποκλεισμό της από προμήθειες του δημοσίου, μέχρι να κλείσει η υπόθεση. Επίσης, ζήτησε την ενεργοποίηση της επιτροπής Ζορμπά για το «μαύρο» χρήμα. Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως «χειραγωγεί αδίστακτα τη Δικαιοσύνη, καταφεύγει σε θεσμικές εκτροπές και τελειώνει άρον - άρον την προανακριτική εξέταση, μόλις αυτή έχει ακουμπήσει κάποιον υπουργό της», ενώ συνολικά επισήμανε πως «η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η αυθαιρεσία υποσκάπτει και την εμπιστοσύνη των πολιτών μας σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα».

Εντύπωση προκάλεσε πάντως χτες και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για «μισθοφόρους των Μέσων Ενημέρωσης» που παράγουν «στείρο αντικοινοβουλευτισμό» με αφορμή την υπόθεση της «Ζήμενς». Επισήμανε ότι «οποίοι θέλουν να κλείσει το κοινοβούλιο και να αλλάξει το πολίτευμα καθώς και τους λοχαγούς να βγουν από τους στρατώνες να το πουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ