Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Θα είμαστε καλύτεροι διαχειριστές

Προτάσεις που, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αγγίζουν τα αίτια της σήψης του συστήματος και εντάσσονται στα πλαίσια της θεσμο-λαγνείας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της εντυπωσιοθηρίας, παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Την παρουσίαση των προτάσεών του έκαναν ο Αλ. Αλαβάνος και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Φ. Κουβέλης και Γ. Δραγασάκης.

Ανάμεσα στα άλλα προτείνεται αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών με μεγαλύτερες περιόδους παραγραφής, αλλαγή του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, ρυθμίσεις για τις εκλογικές δαπάνες κλπ. Ο Αλ. Αλαβάνος παραδέχτηκε μεν ότι η υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ δεν είναι εξαίρεση και ότι «η διαφθορά είναι κανόνας και όρος λειτουργίας του συστήματος» αλλά βέβαια δεν πήγε παραπέρα και απλώς περιορίστηκε στο να κάνει προτάσεις διαχείρισης αυτού του συστήματος, παρομοιάζοντας ωστόσο την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή και Σημίτη, με αυτή της Ρωσίας του Γιέλτσιν. Προφανώς η περίοδος Πούτιν θα έχει κάτι διαφορετικό να πει στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρουσιάζοντας ως διέξοδο την υπό διαμόρφωση «εναλλακτική πρόταση» που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Αλαβάνος και κλείνοντας σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «σύστημα», στο τέλος περιόρισε τις «ανατρεπτικές» του προσδοκίες στην ανατροπή του δικομματισμού. «Νομίζουμε, είπε, ότι η βασική προϋπόθεση, η κεντρική προϋπόθεση για να έχουμε αποτελέσματα, είναι μία ανατροπή των αξιών στη βάση των οποίων λειτουργεί σήμερα το σύστημα του δικομματισμού, μια επανατοποθέτηση αξιών και κριτηρίων για τον δημόσιο χώρο και την πολιτική, πράγμα που σημαίνει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Σημαίνει και απαιτεί το τέλος του δικομματισμού και του κυρίαρχου ρόλου που παίζουν οι δύο πρωταγωνιστές».

Δεν παρέλειψε να δηλώσει, με τον τρόπο του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει ακόμα και κυβερνητικές ευθύνες. «Αναλαμβάνουμε, είπε, τις ευθύνες μας και όλες οι προσπάθειές μας κατευθύνονται στην οικοδόμηση μιας νέας πλειοψηφίας που θα μπορούσε να εξασφαλίσει αυτή την εναλλακτική λύση. Σ' αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται και οι προτάσεις τις οποίες παρουσιάζουμε σήμερα, που είναι προτάσεις αυστηροποίησης, αν θέλετε, και κάλυψης κενών σε σχέση με όλα τα ζητήματα που υπάρχουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ