Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Εθνικό Συμβούλιο» της κυβέρνησης

Εργαλείο συναίνεσης και εξαπάτησης και όργανο της κυβέρνησης για την επιβολή των νεοφιλελεύθερων μέτρων στη δημόσια διοίκηση αποτελεί το Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συγκροτείται με απόφαση της Β. Παπανδρέου.

Οπως προκύπτει τόσο από τη σύνθεσή του όσο και από τη διακηρυγμένη αποστολή του, το Συμβούλιο θα επιχειρεί να δίνει άλλοθι λαϊκής αποδοχής και συναίνεσης των κυβερνητικών μέτρων στη δημόσια διοίκηση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο εκάστοτε υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ελέγχεται ασφυκτικά από το κυβερνών κόμμα, καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη του είναι είτε διορισμένα είτε ελεγχόμενα από αυτό.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι υφυπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, ο Συνήγορος του Πολίτη, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών, ο πρόεδρος της ΟΚΕ, της ΕΝΑΕ, της ΚΕΔΚΕ, οι πρόεδροι του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΒΕΑ, του ΤΕΕ, του Οικονομικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών επιτροπών Θεσμών και Διαφάνειας και Δημόσιας Διοίκησης. Από την τελευταία Επιτροπή συμμετέχουν 7 βουλευτές (3 ΠΑΣΟΚ, 2 ΝΔ και από 1 ΚΚΕ και ΣΥΝ)!

Το ΕΣΔΜ παίζει ρόλο «συμβούλου» του υπουργού και της κυβέρνησης και συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο. Βασικός του στόχος, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, είναι «η διαμόρφωση μιας ευρείας στρατηγικής με αποσαφηνισμένους στόχους και προτεραιότητες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ