Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με βία και τρομοκρατία δε φιμώνεται η φωνή των κομμουνιστών

Ανακοίνωση της Nομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος  

Με αφορμή τις προκλητικές, τρομοκρατικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην Πρέβεζα τις τελευταίες μέρες, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κόμματος έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες τριών προκλητικών τρομοκρατικών ενεργειών επιθέσεων κατά του Κόμματός μας, της ΚΝΕ και νεολαίων που πρόσκεινται στην παράταξη των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας (ΤΕΙ).

Συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ δυο μέλη των ΠΚΣ, δέχτηκαν επίθεση από νεαρούς κουκουλοφόρους που επέβαιναν σε μηχανάκι, οι οποίοι τους προπηλάκισαν. Τη Δευτέρα το βράδυ κάποιοι νεαροί έβαλαν φωτιά σε ταμπλό στην είσοδο των Γραφείων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η φωτιά ευτυχώς έγινε αντιληπτή έγκαιρα, γιατί αλλιώς θα έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή, όχι μόνο των μελών του Κόμματος, που εκείνη τη στιγμή ήταν στα Γραφεία, αλλά και των ενοίκων της πολυκατοικίας. Και σαν να μην έφταναν οι παραπάνω προκλητικές ενέργειες, οι ίδιοι "άγνωστοι" επιτέθηκαν λίγες ώρες αργότερα στη γραμματέα της ΚΝΕ, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της και την προπηλάκισαν.

Η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ καταγγέλλει τις παραπάνω τρομοκρατικές, φασιστικού τύπου πράξεις. Εκτίμησή μας είναι ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες πράξεις, αλλά για ενέργειες "άνωθεν" καθοδηγούμενες. Κάποιους τους ενοχλεί η στάση και η δράση του Κόμματός μας και πιο πολύ της ΚΝΕ. Τους "στεναχωρεί" το γεγονός ότι το Κόμμα δυνατό βαδίζει στο 16ο Συνέδριό του. Βλέπουν την άνοδο της επιρροής του ΚΚΕ στις λαϊκές μάζες και τους νέους ανθρώπους και προσπαθούν με παρόμοιες ενέργειες να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα. Αλλωστε οι "ιαχές" των νεαρών "αγνώστων" "κουμμούνια θα πεθάνετε" και άλλες ακατονόμαστες φράσεις που εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια των παραπάνω επιθέσεων ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, πέρα από τους ανατριχιαστικούς συνειρμούς που μας προκαλούν, δε μας αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν πρόκειται για κάποιους "αλήτες" αλλά για οργανωμένη φασιστικού τύπου ομάδα με "άνωθεν" καθοδήγηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φορείς, τις πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τη νεολαία, να αποκρούσουν αποφασιστικά τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Το Κόμμα μας που έχει υποστεί πολλά δεινά στο παρελθόν από παρόμοιες «ομάδες» γνωρίζει πολύ καλά ότι αν τώρα, στην εμφάνιση αυτών των φαινομένων, δεν παρέμβει οργανωμένα, μαζικά, αποφασιστικά ο λαϊκός παράγοντας, η κατάσταση θα χειροτερέψει. Γνωρίζουμε ακόμα ότι όσο θα δυναμώνουν οι λαϊκοί αγώνες, τόσο τα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας -κρατικής και παρακρατικής- θα πληθαίνουν. Η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τις ΗΠΑ για την "τρομοκρατία", προαναγγέλλει ότι η καθημερινή μας ζωή και πολύ περισσότερο η πολιτική, θα γίνει περισσότερο αντιδραστική, αν το μαζικό λαϊκό κίνημα της χώρας μας δεν ορθώσει ισχυρό ανάστημα εναντίον των προκλήσεων φασιστικού τύπου, απ' όπου κι αν προέρχονται.

Ομως οι εμπνευστές των παραπάνω τρομοκρατικών ενεργειών πρέπει να έχουν ένα υπόψη τους: Οσο προσπαθούν με παρόμοιες ενέργειες να κάμψουν το νεολαιίστικο κίνημα, όσο προσπαθούν με βία και τρομοκρατία να φιμώσουν τη φωνή των κομμουνιστών, τόσο δυναμώνουν τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις τους. Η μακρόχρονη αγωνιστική ιστορία του ΚΚΕ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη γι' αυτό.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ