Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εισήγηση για απόρριψη των ενστάσεων όσον αφορά τις ελληνοποιήσεις

Την απόρριψη των ενστάσεων που αφορούσαν τις «ελληνοποιήσεις» στις πρόσφατες εκλογές και προέρχονταν από εκλογείς ένδεκα νομών, πρότεινε χτες στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείο) ο αρεοπαγίτης Δ. Σουλτανίας.

Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι υπήρξε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος σε βάρος της ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 9ης Απριλίου, εξαιτίας των παράνομων ελληνοποιήσεων και χορήγησης εκλογικού βιβλιαρίου σε άτομα που δεν το δικαιούνταν. Ο εισηγητής Δ. Σουλτανίας υποστήριξε ότι και οι έντεκα ενστάσεις ήταν αόριστες, επειδή δεν αναφέρονταν σε συγκεκριμένα γεγονότα και συνεπώς είναι άκυρες.

Παράλληλα, χτες, προτάθηκε η δωδέκατη έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα και αφορά τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ υπόλοιπο Αττικής). Μέχρι τώρα έχουν εκπέσει του βουλευτικού αξιώματος 11 βουλευτές. Εχουν ήδη δημοσιευτεί οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου για τους οκτώ βουλευτές και σύντομα αναμένεται να δημοσιευτούν οι αποφάσεις και για τους άλλους τρεις. Ο Β. Οικονόμου είχε κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή κατείχε έμμισθη θέση στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Τέλος, ο εισηγητής σύμβουλος Επικρατείας Ν. Σκλίας εισηγήθηκε την απόρριψη ως αόριστης της προσφυγής κατά του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου. Με την προσφυγή ζητούνταν η ακύρωση της εκλογής του Γ. Παπανδρέου, επειδή στα ψηφοδέλτιά του είχε το όνομα «Γιώργος» και όχι «Γεώργιος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ