Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Με τον αέρα του νέου αφεντικού

Με τον αέρα του ισχυρού και κυρίως με το θράσος του... «αμόλυντου» παρουσιάστηκε χτες σε ραδιοφωνική εκπομπή ένας ακόμα «μεγάλος» του εφοπλιστικού χώρου, ο πρόεδρος των «Επιχειρήσεων Αττικής» Περικλής Παναγόπουλος.

Αρχικά ο Π. Παναγόπουλος διευκρίνισε πως θεωρεί «θετικότατο βήμα» την απόφαση της κυβέρνησης να άρει το καμποτάζ και να απελευθερώσει την ακτοπλοΐα. Κι αυτό γιατί όπως ισχυρίστηκε «θα μπορέσουμε να φτιάξουμε κάτι το οποίο θα είναι σωστό και θα είναι προς όφελος του ταξιδεύοντος κοινού και του κοινωνικού συνόλου». Μάλιστα ο πρόεδρος των «Επιχειρήσεων Αττικής» προχώρησε ακόμα πιο πέρα το ζήτημα, λέγοντας «πως εμείς οι ισχυρότεροι του κόσμου τίποτα απολύτως δε φοβούμαστε, απλώς και μόνο ο προστατευτισμός είχε την έννοια να προστατεύσει ορισμένους οι οποίοι δεν κάνανε καλά τη δουλιά τους. Εάν θέλουμε να το πούμε έξω απ' τα δόντια. Αυτό ήταν και τίποτα παραπάνω».

Μάλιστα «ξεκαθάρισε» πως «χρειάζεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός, πρώτα μεταξύ των ελληνικών εταιριών και κατόπιν να γίνει το άνοιγμα προς όλες τις κατευθύνσεις». Σε ερώτηση της δημοσιογράφου εάν αυτά τα υποστηρίζει γιατί - όπως είπε ο κ. Κληρονόμου - επιδιώκει να μπει στις γραμμές του Αιγαίου, η απάντηση ήρθε «αποστομωτική»: «Γιατί όχι, του απαντώ εγώ. Γιατί να μην υπάρχει ανταγωνισμός; Παντού. Ο ανταγωνισμός θα εξυψώσει την ποιότητα»! «Παραδέχτηκε» κιόλας πως πολλές φορές έκανε αιτήσεις για δικά του πλοία στο Αιγαίο, αλλά «ο κ. Κληρονόμου παρενέβη τότε για να μην μας δοθούν άδειες, πριν από τρία χρόνια για την Κρήτη...». Τέλος όσον αφορά το όριο ηλικίας των πλοίων, ο εφοπλιστής δήλωσε πως είτε υπάρξει, είτε δεν υπάρξει όριο ηλικίας τα παλιά πλοία θ' αποσυρθούν, γιατί δε θα μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό. «Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχουν και πλοία 35 χρόνων», ήταν η απάντησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ