Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόκκινη κάρτα στο μαζικό αθλητισμό

Ξεκίνησε χτες στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου 

Στην ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού βρίσκεται το «μυστικό» της εξυγίανσης του αθλητισμού στη χώρα, επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, στη συζήτηση που ξεκίνησε χτες στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, επί της αρχής του νομοσχεδίου για το Αθλητισμό.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής επισήμανε τη συνολική διαφοροποίηση του Κόμματος, στη λογική που προωθούν από κοινού κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία στο χώρο του αθλητισμού, σημειώνοντας ότι «όποια μέτρα κι αν παρθούν, ακόμα και αν βελτιώσουν την κατάσταση, η σαπίλα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο», αφού με το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζεται η ουσία του προβλήματος και ούτε μπορεί να μιλά κανείς για εξυγίανση του αθλητισμού όταν «επιχορηγούνται οι ΠΑΕ» και όταν μετατρέπεται ο αθλητισμός σε ΑΕ και μάλιστα χωρίς κεφάλαια υποδομής.

Ο Νίκος Γκατζής αναφέρθηκε στην πάγια θέση του ΚΚΕ, σχετικά με το ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές, ώστε να μην παρεμποδίζεται η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού. «Πρέπει να δούμε πώς θα ενισχύσουμε τον αθλητισμό στη γειτονιά, στο σχολείο και στο στρατό» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην ΕΠΑΕ, επισήμανε αναφορικά με το άρθρο 1 που ορίζει το Τεκμήριο Αθωότητας για τα μέλη της, ότι το ΚΚΕ ούτε θα ψηφίσει ούτε θα καταψηφίσει το άρθρο.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Αθλητισμού Γ. Φλωρίδης έκανε λόγο για ουσιαστική προσπάθεια εξυγίανσης του αθλητισμού, ενώ αναφερόμενος στο αίτημα της αντιπολίτευσης ώστε να παρουσιαστεί στη Διαρκή Επιτροπή το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, κατηγόρησε τα κόμματα για επιχείρηση κωλυσιεργίας. Για πρωτάθλημα «στα χέρια αυτών που το χρησιμοποιούν για ίδιον όφελος» και για «προτροπές αγοράς ομάδων σε εταιρίες από κυβερνητικούς παράγοντες» έκανε λόγο στη δική του παρέμβαση, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Ορφανός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ