Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους

Οι δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον αόπλων στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη, έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων Παλαιστινίων, ιδίως νεαρών ανθρώπων, ακόμα και μικρών παιδιών. Η νέα εκδήλωση της ισραηλινής βαρβαρότητας έχει συγκλονίσει την ψυχή και τη συνείδηση των ειρηνόφιλων και προοδευτικών ανθρώπων απανταχού της Γης. Δε φτάνει, όμως, αυτό. Χρειάζεται άμεσα να αναπτυχθεί ένα παγκόσμιο κίνημα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, για να σταματήσει αμέσως η σφαγή και η νέα γενοκτονία στα Κατεχόμενα.

Ηνέα άγρια σύγκρουση στα Κατεχόμενα, που επεκτάθηκε σ' ολόκληρο το Βόρειο Ισραήλ, έρχεται να επιβεβαιώσει εκείνους, που ποτέ δεν πίστεψαν ότι με την περιβόητη συμφωνία του Οσλο το Παλαιστινιακό οδηγείτο σε λύση και, μάλιστα, μια λύση αμοιβαίως επωφελή για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, που θα εδραίωνε μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Ερχεται να δικαιώσει εκείνους, που ποτέ δεν πίστεψαν ότι ήταν γνήσιο το χαμόγελο του Κλίντον, όταν, υπό τη δική του υψηλή εποπτεία, οι εκάστοτε ηγέτες του Ισραήλ καταδέχονταν να κάνουν χειραψία με τον Γιάσερ Αραφάτ. Κι έρχεται να διαψεύσει εκείνους, που πανηγύριζαν για τη «λύση του Παλαιστινιακού» - ως απόρροια, έλεγαν, της λήξης του «ψυχρού πολέμου» και της «νέας τάξης» που τακτοποιούσε ειρηνικά όλες τις, επί Γης, «εκκρεμότητες» - άρχιζαν να εξυμνούν την «ειρηνική» πολιτική του Ισραήλ, ζητώντας την απαλλαγή της Ελλάδας από το «αραβικό σύνδρομό» της και την αναβάθμιση των διπλωματικών, των στρατιωτικών, των οικονομικών και των πολιτικών σχέσεών της με την ισραηλινή ηγεσία.

Ηάκρως επικίνδυνη κατάσταση, που, με ευθύνη της ισραηλινής ηγεσίας και τη συνευθύνη των ιμπεριαλιστών, διαμορφώνεται αυτό το διάστημα στη Μέση Ανατολή, αποδεικνύει ότι:

  • Ο επιθετικός, πολεμικός χαρακτήρας και ο ρόλος, ως χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, του ισραηλινού κράτους δεν άλλαξε και καμία πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του δεν ενδιαφέρεται πραγματικά και δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την εμπέδωση μιας ειρήνης στην περιοχή, που θα αναγνωρίζει και τα παλαιστινιακά δικαιώματα.
  • Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, όπως πάντα έτσι και τώρα, τάσσονται αναφανδόν υπέρ του αδικοπραγούντος και μονίμως εν αδίκω τελούντος Ισραήλ, διότι αυτό εξυπηρετεί και τα δικά τους ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, οι «κεντροαριστεροί» ηγέτες της ΕΕ εκφράζουν τη «συντροφική» αλληλεγγύη τους προς τον ομοϊδεάτη τους Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπάρακ - το νέο «χασάπη» της Μέσης Ανατολής - ενώ την ίδια ώρα ζητούν «την κεφαλή επί πίνακι» του Μιλόσεβιτς.
  • Ο παλαιστινιακός λαός, που - ανεξαρτήτως τι κάνει η πολιτική ηγεσία του - δεν αποδέχτηκε και δε θα αποδεχτεί ποτέ μια «ειρήνη» ετεροβαρή σε βάρος του, είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων για να αποκτήσει την πατρίδα του, στην οποία θα μπορεί να ζει και να κυκλοφορεί ελεύθερος.
  • Ο αραβικός κόσμος, παρά τη φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική πολλών από τις κυβερνήσεις του, συμπαρατάσσεται στον αγώνα με τους αδελφούς του Παλαιστίνιους, όπως δείχνουν και οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται, αυτό το διάστημα, στις αραβικές χώρες.

Οελληνικός λαός είχε πάντα μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το Παλαιστινιακό - εκτός των άλλων, ίσως, και γιατί του θυμίζει το Κυπριακό - και έβρισκε τον τρόπο να εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Και τώρα - παρά το γεγονός ότι οι εκσυγχρονιστές κυβερνώντες έκαναν τα πάντα για να ξεχάσουν οι Ελληνες το δίκιο των Παλαιστινίων και να συνταχτούν με το άδικο του Ισραήλ - ο λαός μας θα εκφράσει την ενεργό συμπαράστασή του στους Παλαιστίνιους και θα καταδικάσει το Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές μέντορές του...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο προσκήνιο η αναζήτηση «εναλλακτικής» στη Χαμάς (2024-06-26 00:00:00.0)
Παραιτείται απεσταλμένος τους για τη Μέση Ανατολή (2019-09-06 00:00:00.0)
Σχέδια Τραμπ για νέο αραβοϊσραηλινό παζάρι (2017-05-23 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα στην ισραηλινή πρεσβεία (2014-07-11 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην κατάργηση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού (2006-02-01 00:00:00.0)
Προϋποθέσεις θέτουν οι Αραβες στο Ισραήλ (1996-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ