Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΑΓΙΟ «ΣΑΜΙΝΑ»
Ανέλαβε εφέτης - ανακριτής

Εφέτης - ανακριτής, όπως και αναμενόταν, ανέλαβε από χτες τη δικαστική πλευρά της υπόθεσης του τραγικού ναυαγίου «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», αφού, μετά από συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Εφετών των Κυκλάδων ανέθεσε στον Ν. Καραδημητρίου την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Επίσης ο πλοίαρχος, Β. Γιαννακής, και ο υποπλοίαρχος του πλοίου, Αν. Ψυχογιός, δε μεταφέρθηκαν στις φυλακές της Χίου, αλλά αντίθετα, παραμένουν στη Σύρο για τις ανάγκες της συνέχισης της ανάκρισης.

Ο συνήγορος του υποπλοίαρχου δήλωσε χτες κατηγορηματικά ότι έχει στοιχεία πως το πλοίο είχε βλάβη μηχανολογική και ηλεκτρονική (σε δύο όργανα) που προϋπήρχε του ναυαγίου. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι οι βλάβες μπορούν να εντοπιστούν ακόμα κι αν δεν ανελκυστεί το πλοίο από το βυθό.

Ελεύθερος και χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε αργά προχτές το βράδυ ο δόκιμος πλοίαρχος Γ. Πατήλας, ο οποίος και κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης εφόσον ήταν εκπαιδευόμενος. Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι όλες οι ευθύνες βαραίνουν τον υποπλοίαρχο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» Αν. Ψυχογιό, επιμένοντας πως «ο υποπλοίαρχος δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι το πλοίο πλησίαζε στους βράχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ