Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Δεν μπορούν να ελέγχουν τους ανωτέρους τους

Την αντίφαση, η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων να δίνει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και, ταυτόχρονα, να ελέγχει την αξιοπιστία τους, εντόπισε χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Οπως τονίστηκε στη συνέντευξη, είναι αδύνατον, έτσι όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων, οι υφιστάμενοι της υπηρεσίας να ελέγχουν τα πιστοποιητικά που παραχωρήθηκαν σε ένα πλοίο από τους προϊσταμένους τους, αν είναι αξιόπιστα. Η Ενωση προσωπικού ΛΣ πρότεινε τη δημιουργία υπηρεσιών στα κατά τόπους λιμάνια, που θα πραγματοποιούν ελέγχους και θα είναι ανεξάρτητα από την υπηρεσία που εκδίδει τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, υπογραμμίστηκε ότι η πολιτεία έχει διαθέσει στο Λιμενικό Σώμα ελλιπέστατα έως ανύπαρκτα μέσα και, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Ενωσης μεταξύ άλλων, σχετικά με το τραγικό ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα», «...η πολιτεία διέθετε στον υπολιμενάρχη Πάρου μόνο ένα ταχύπλοο σκάφος τριών μέτρων που δεν είναι ικανό να ταξιδέψει ούτε με 4 μποφόρ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ