Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βλάβες και καθυστερήσεις πλοίων

Οι βλάβες «καλά κρατούν» καθημερινά στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια στις ελληνικές θάλασσες. Συγκεκριμένα:

Βλάβη πηδαλίου παρουσίασε χτες στις 5.30 το πρωί το επιβατηγό και οχηματαγωγό πλοίο «ΚΑΡΥΣΤΟΣ», σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου. Η βλάβη πιθανόν να προήλθε στον ηλεκτροκινητήρα και εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια προετοιμασίας απόπλου του πλοίου για την εκτέλεση συγκεκριμένου δρομολογίου για Ραφήνα. Από τη Λιμενική Αρχή Καρύστου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και επιθεώρησής του.

Με καθυστέρηση 40 λεπτών κατέπλευσε στις 8.10 χτες το πρωί στο λιμάνι της Σούδας το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΑΠΤΕΡΑ», γιατί κατά το δρομολόγιο του πλοίου από Κύθηρα για Σούδα, αυτό παρέκκλινε από τη συνηθισμένη πορεία που ακολουθούν τα πλοία με προορισμό τη Σούδα, με αποτέλεσμα το πλοίο να βρεθεί τρία ναυτικά μίλια περίπου νοτιοανατολικά του Ακρωτηρίου Δρέπανο και στη συνέχεια να κάνει αριστερή αναστροφή και να ακολουθήσει τη σωστή πορεία για το λιμάνι της Σούδας.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χανίων διέταξε χτες το μεσημέρι τη σύλληψη από τη Λιμενική Αρχή Χανίων του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου του πλοίου Κ. Θεοδωράκη και Ν. Βαλαβάνη, αντίστοιχα. Οι δυο συλληφθέντες θα προσαχθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων σήμερα το πρωί με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους χτες το πρωί του επιβατηγού - υδροπτέρυγου «Μαριλένα» από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου, λόγω ελλιπούς σύνθεσης πληρώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ