Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επαφές για να πέσουν οι τόνοι

Ολοκληρώνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, με τις συναντήσεις που θα έχει με τον Β. Λυσαρίδη και τον Γ. Παπαδόπουλο, τον κύκλο επαφών του με τους αρχηγούς των κυπριακών πολιτικών δυνάμεων.

Χτες ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Δ. Χριστόφια και τον Κ. Αναστασιάδη . Στόχος αυτών των επαφών για τον υπουργό Εξωτερικών είναι η μείωση των αντιδράσεων που έχουν παρατηρηθεί στην Κύπρο, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί για το Κυπριακό η Αθήνα.

Στις δηλώσεις του, ο Γ. Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δ. Χριστόφια, επανέλαβε τα τετριμμένα: Είπε πως είναι αντιπαραγωγικό «το όλο αίσθημα της αντιπαράθεσης» μεταξύ Αθήνας και Λευκωσία, το οποίο, όπως υποστήριξε, «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την ελληνική θέση για μια ομοσπονδιακή λύση, σε αντίθεση με τη «συνομοσπονδιακή», που προωθεί η τουρκική πλευρά, με τη στήριξη μεγάλων δυνάμεων. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε, επίσης, ότι η Αθήνα δεν εγκαταλείπει το Κυπριακό, για χάρη της ελληνοτουρκικής προσέγγισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ