Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» οι διεθνείς αντιπροσωπείες

Από την επίσκεψη των διεθνών αντιπροσωπειών στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»
Από την επίσκεψη των διεθνών αντιπροσωπειών στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»
Το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» επισκέφτηκαν χτες οι αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών Κομμάτων και Νεολαιών, που βρίσκονται στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ. Εκεί, είχαν την ευκαιρία, να δουν τους χιλιάδες τίτλους των βιβλίων, καθώς και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Ο Νίκος Παπαγεωργάκης, υπεύθυνος του Επιμορφωτικού Κέντρου, υποδέχτηκε τις αντιπροσωπείες, επισημαίνοντας εξαρχής, πως αυτό το σπίτι ανήκε στον Χαρίλαο Φλωράκη, ΓΓ της ΚΚΕ και στη συνέχεια επίτιμο πρόεδρό του. Σήμερα, έχει μετατραπεί σε βιβλιοθήκη, με απόφαση της ΚΕ, προκειμένου να αυξηθούν οι δυνατότητες των κομμουνιστών και των εργαζομένων, να ασχοληθούν και να μελετήσουν θέματα Ιστορίας και Θεωρίας.

Τόνισε ότι περιέχει πάνω από 3.000 τίτλους βιβλίων και πάνω από 40.000 ντοκουμέντα σε ηλεκτρονική μορφή. Ο κύριος όγκος αυτών αφορά σε θέματα της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου Πολέμου. Ωστόσο, το υλικό απλώνεται στο σύνολο της Ιστορία του ΚΚΕ. Στο Κέντρο, έρχονται κυρίως ερευνητές και φοιτητές, αναζητώντας υλικό για τις εργασίες τους, αλλά και εργαζόμενοι, που θέλουν να μελετήσουν κάποια ιστορική περίοδο. Σημείωσε, δε, ότι στο χώρο επίσης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και τους έδειξε τα βιβλία που διάβαζε ο Χαρίλαος Φλωράκης στην εξορία.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή, όταν η εκπρόσωπος από την Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Ρουζένα Πουγκατσέβα, δώρισε στο Κέντρο, ένα βιβλίο με την αλληλογραφία του Λένιν την περίοδο που έγραφε το ιστορικό του έργο «Υλισμός και Εμπειριοκριτικισμός». Αντιπρόσωποι έγραψαν δυο λόγια στο βιβλίο επισκεπτών, ενώ μετέφεραν τα συγχαρητήριά τους για τη λειτουργία του Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ