Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επικίνδυνοι

Αναρωτιέται εύλογα όποιος παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες το σίριαλ με τις μπίζνες της Μονής Βατοπεδίου, μα, καλά, κανείς απ' όλους αυτούς που τώρα ωρύονται δεν είχε πάρει μυρωδιά για το τι συμβαίνει με τις σκανδαλώδεις παραχωρήσεις δημόσιων εκτάσεων; Κανείς δεν είχε αντιληφθεί το σκανδαλώδες αλισβερίσι γύρω από δάση, παραλίες, βουνά, όλα εκείνα, δηλαδή, που κανονικά θα έπρεπε να ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στον ελληνικό λαό, για την ικανοποίηση των αναγκών του;

Ρητορικά τα ερωτήματα. Γνώριζαν και όλοι αυτοί που μεσίτευαν ως κυβερνώντες τον πλούτο του τόπου, ΠΑΣΟΚ πριν και ΝΔ σήμερα, όπως γνώριζαν και τα ΜΜΕ που παριστάνουν τώρα να έπεσαν απ' τα σύννεφα. Γνώριζαν και σιωπούσαν, γιατί άλλοτε τα συμφέροντά τους εξυπηρετούνται με τη σιωπή, άλλοτε με τις κραυγές, που και πάλι δεν αγγίζουν την ουσία του ζητήματος.

Το ΚΚΕ, χρόνια πριν, ανέδειξε το σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπεδίου. Τότε δεν ασχολήθηκε κανείς. Τώρα «χαλάνε» τον κόσμο. Προχτές ακόμα, με ανακοίνωσή του, κατήγγειλε νέο σκάνδαλο που αφορά στην Πάρνηθα και την εκχώρηση μέσω Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο εγκρίθηκε από το ΣτΕ στις 4 Σεπτέμβρη, εκατοντάδων στρεμμάτων της στην ιδιωτική εταιρεία «Τεχνόπολις». Πέπλο σιωπής. Ενοχης σιωπής. Αποκαλυπτικής της υποκρισίας τους. Γιατί η περιβαλλοντική ευαισθησία ή η ευαισθησία για το «δημόσιο συμφέρον» δεν μπορεί να εκδηλώνεται κατά περίπτωση, να υπάρχει για τη Βιστονίδα, αλλά όχι για την Πάρνηθα.

Να είναι, ωστόσο, καθαρό: Ούτε από περιβαλλοντική ευαισθησία κινούνται, ούτε για το συμφέρον του λαού κόπτονται. Ποικίλες σκοπιμότητες, που συνδέονται με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, με την κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό και τα κυοφορούμενα σενάρια αναδιάταξής του, βρίσκονται πίσω από την ανάδειξη του ζητήματος, ή, καλύτερα, πλευρών του ζητήματος, γιατί, όπως προαναφέραμε, η ουσία του συνεχίζει επιμελώς να αποκρύπτεται απ' τον ελληνικό λαό.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι συνυπεύθυνοι για τη δημιουργία και εξέλιξη και του συγκεκριμένου σκανδάλου, όπως και πολλών άλλων. Από κοινού, παρά τις ψευτοαντιπαραθέσεις τους, υποστηρίζουν την πολιτική που παραχωρεί δημόσια περιουσία στην επιχειρηματική δράση. Η κυβέρνηση παριστάνει ότι θέλει διαλεύκανση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου. Ταυτόχρονα, μεθοδεύει την παραχώρηση εκατοντάδων στρεμμάτων της Πάρνηθας. Το ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχο και στο έγκλημα σε βάρος της Πάρνηθας, όχι μόνο γιατί και οι δικές του κυβερνήσεις επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο, αλλά και γιατί, ως αντιπολίτευση, στήριξε στη Βουλή την προηγούμενη απόπειρα της κυβέρνησης να παραδώσει 500 στρέμματα στην «Τεχνόπολις».

Η ουσία για το λαό βρίσκεται στο εξής: Μείζον σκάνδαλο είναι η ύπαρξη και η συνέχιση μιας πολιτικής, που, μαζί με όλες τις άλλες αντεργατικές, αντιλαϊκές της αποφάσεις, τσιμεντοποιεί και εμπορευματοποιεί θάλασσες, βουνά και δάση. Ο λαός, απαιτώντας να σταματήσει άμεσα, τώρα, αυτή η ξεδιάντροπη αγοραπωλησία γης που του ανήκει, οφείλει συγχρόνως να συντονίσει και να κατευθύνει την πάλη του εναντίον του πρωταρχικού σκανδάλου, της αντιλαϊκής πολιτικής υπέρ της πλουτοκρατίας. Να συστρατευτεί με το ΚΚΕ, αντιστρατευόμενος όλους όσοι υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον του, το μεγάλο κεφάλαιο, στο οποίο ανήκει η πλειοψηφία των ΜΜΕ, και τους πολιτικούς του εκπροσώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ