Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αφορά τους πάντες

Μία από τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στην Αλ. Παπαρήγα, αφορούσε το αν είναι σωστό να πληρώνει το σύνολο των φορολογουμένων για την «Ολυμπιακή», τη στιγμή που μόνο το 20% του ελληνικού λαού χρησιμοποιεί τις πτήσεις της και με αυτή την έννοια αποτελεί μετακίνηση πολυτελείας και δεν είναι αστική συγκοινωνία.

«Αυτό - απάντησε η Αλ. Παπαρήγα - είναι ένα επιχείρημα που δεν πατάει στην ίδια την πραγματικότητα. Αυτό που θα δεχθώ είναι, ναι, βεβαίως ότι είναι ακριβά τα εισιτήρια, δεν είναι εύκολο ο καθένας να χρησιμοποιήσει το αεροπλάνο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούσε να είναι φθηνό το εισιτήριο. Και δεύτερο, δε σημαίνει ότι επειδή εν πάση περιπτώσει η Ελλάδα όντως είναι μία μικρή χώρα, δεν είναι μεγάλη σε έκταση, επομένως εμείς πρέπει να δώσουμε την "Ολυμπιακή Αεροπορία" στην "British Airways", ή δεν ξέρω πού, διότι αφορά ένα τμήμα του ελληνικού λαού.

Αφορά όλους όσοι έχουν ανάγκη να τη χρησιμοποιήσουν. Και μια φορά το χρόνο να θέλει κάποιος να τη χρησιμοποιήσει. Η Πολιτική Αεροπορία έχει να κάνει με τον εναέριο χώρο, με πάρα πολλά τέτοια ζητήματα. Επομένως, δε μετριέται έτσι.

Εμείς γι' αυτό λέμε να υπάρχει ενιαίος φορέας, όπου να γίνεται ένας προγραμματισμός. Και δε μου λέτε, το σιδηρόδρομο, τον στηρίζει η σημερινή ή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Ισα -ίσα, εδώ περικόπτει γραμμές του σιδηροδρόμου.

Γιατί, στηρίζουν τα μαζικά μέσα μεταφοράς; Δίκτυα οδικά κάνουν βεβαίως, εκεί πάλι που θα περάσουν τα εμπορεύματα και οι ενδιαφερόμενοι για τη διακίνηση εμπορευμάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα χρυσοπληρώνουμε σε διόδια.

Δηλαδή όλα τα άλλα τα έχουμε λύσει και μας βαραίνει η "Ολυμπιακή";

Δε δεχόμαστε αυτό το σκεπτικό, ότι ταξιδεύουν κάποιοι που έχουν περισσότερα χρήματα. Εμείς παλεύουμε για μια Ολυμπιακή που μπορεί να ταξιδέψει οποιοσδήποτε και αυτός που δεν έχει χρήματα. Δεν το θεωρούμε είδος πολυτελείας. Ταξιδεύουν μάνες με μικρά παιδιά. Δεν κατάλαβα.

Και ένα άλλο. Αυτό που λέει ότι τον κρατικό τομέα τον πληρώνει ο λαός, βεβαίως τον πληρώνει ο λαός. Δεν είναι λαϊκό το κράτος, είναι κράτος των επιχειρηματιών.

Και δεύτερο, δε μου λέτε, δηλαδή, τους ιδιώτες δεν τους πληρώνει ο λαός; Δηλαδή οι ιδιώτες μάς πληρώνουν; Αυτούς και αν πληρώνει. Οι επιχειρηματίες πώς βγάζουν κέρδη; Δεν τα βγάζουν σε βάρος του λαού; Δε μετακυλούν την αύξηση της βενζίνης, το ένα, το άλλο και τα έξοδα του ανταγωνισμού τους στο λαό;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πληρωμένες συκοφαντικές καταχωρίσεις (2019-04-04 00:00:00.0)
Συστράτευση του λαού για τη σωτηρία της «Ολυμπιακής» (2007-12-07 00:00:00.0)
Να γίνει η υπόθεση της «Ολυμπιακής» πανεργατικό ζήτημα (2007-12-06 00:00:00.0)
«Ολυμπιακή» (2005-11-18 00:00:00.0)
Απόφαση χωρίς κανένα κύρος! (2005-09-15 00:00:00.0)
Λαϊκή αφαίμαξη (1998-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ