Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανησυχία και ανασφάλεια στους εργαζόμενους

Περιοδεία των βουλευτών του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου και Γ. Ζιώγα

Από τη συνάντηση της Σ.Καλαντίδου με εργαζόμενους στην «Ολυμπιακή»
Από τη συνάντηση της Σ.Καλαντίδου με εργαζόμενους στην «Ολυμπιακή»
Αναστάτωση επικρατεί σε όλους τους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στη Θεσσαλονίκη, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι συμβασιούχοι. Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από τις επιπτώσεις της ευρωενωσιακής πολιτικής, που ακολουθούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και στηρίζουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, τους κάλεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Ζιώγας, κατά την περιοδεία κλιμακίου της ΚΟθ του ΚΚΕ, χτες το πρωί, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής Γ. Ζιώγας, σε δήλωσή του προς τα ΜΜΕ, σημείωσε σχετικά: «Οι εργαζόμενοι και ο λαός να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ξεπουλιέται μια τεράστια δημόσια περιουσία. Οπως έγινε με ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, τεμαχίζουν και ξεπουλάνε. Πρέπει να μπει φραγμός στην πολιτική αυτή. Προτείνουμε και παλεύουμε για ένα δημόσιο, ενιαίο, φορέα μεταφορών κι εκεί πρέπει να είναι ενταγμένη και η "Ολυμπιακή". Να σταματήσουν αυτά τα παιχνίδια που γίνονται με τις εργασιακές σχέσεις, μονιμότητα σε όλους».

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου, συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΟΑ και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑ, Χ. Γυριχίδη. Οι εργαζόμενοι εκφράσανε την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση. Συμφωνώντας με τη θέση του ΚΚΕ σημείωσαν ότι αυτή θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια των πτήσεων και στην ποιότητα και ποσότητα των μεταφορών. Κατήγγειλαν, ακόμα, την πορεία απαξίωσης της ΟΑ με ευθύνη των κυβερνήσεων και των διοικήσεων της ΟΑ. Ο Σ. Βαρδαλής εκ μέρους του ΠΑΜΕ τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων, για να έχει αποτέλεσμα, θα πρέπει να χτυπάει την αιτία και να καταδικάσει τους πολιτικά υπεύθυνους. Οι επιπτώσεις του ξεπουλήματος είναι πολύπλευρες όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για όλο τον εργαζόμενο λαό, σημείωσε.

Η Σοφία Καλαντίδου ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για τις αερομεταφορές, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτές τις συνθήκες, το να φρενάρεις την ιδιωτικοποίηση και να αποσπάσεις κατακτήσεις στα εργασιακά είναι μεγάλη παρακαταθήκη για την προοπτική του αγώνα. Τόνισε, ακόμα, ότι οι εργαζόμενοι στην ΟΑ δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι θα διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα στο πλαίσιο των αντεργατικών πολιτικών και να μην πιστέψουν στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι το πρόβλημα της ΟΑ είναι οικονομικό ή νομικό. «Η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ για το κλείσιμο - ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, πρέπει να απορριφθεί συνολικά από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ