Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πρόταση για εναλλακτική ... ιδιωτικοποίηση

Ας προχωρούσαν με το δικό μας διαγωνισμό παράδοσης της «Ολυμπιακής» σε ιδιώτες που ήταν σε εξέλιξη, προτείνουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ

Associated Press

Σαν ...«θεματοφύλακες» της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» επιχείρησαν να εμφανιστούν τώρα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα από την κυβέρνηση, αλλά την ίδια στιγμή παρουσίασαν σαν ...«εναλλακτική πρόταση» την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας με τη συμμετοχή «στρατηγικού επενδυτή» και «ιδιωτικών κεφαλαίων»!!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα μεταφορών και επικοινωνιών Ν. Σηφουνάκης και ο αρμόδιος κοινοβουλευτικός εισηγητής Χ. Τσιόκας, προσπάθησαν πίσω από το πλήθος των προσωπικών επιθέσεων προς τον υπουργό Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη, τον οποίο χαρακτήρισαν «νεκροθάφτη των Ολυμπιακών Αερογραμμών», να κρύψουν ότι την ίδια πολιτική ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας απόλυτα τη γραμμή της ΕΕ για απελευθέρωση του τομέα των αερομεταφορών.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για «11 ψέματα» του υπουργού Μεταφορών, για να αποδομήσουν την κυβερνητική επιχειρηματολογία για το κλείσιμο της «Ολυμπιακής» και επιχειρώντας παράλληλα να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ απέδωσαν την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της «Ολυμπιακής» στον «άκρατο νεοφιλελευθερισμό»των υπουργών της κυβέρνησης που«δεν τους επιτρέπει να πιστέψουν στις δυνάμεις του ελληνικού κράτους, θεοποιούν την ιδιωτική πρωτοβουλία, περιφρονούν και εκποιούν τη δημόσια περιουσία»... Ο Κ. Χατζηδάκης, ανέφερε ο Ν. Σηφουνάκης, «δε μίλησε χτες ως Ελληνας υπουργός, αλλά ως η φωνή του μπερλουσκονικού Επιτρόπου κ. Ταγιάνι». Βέβαια, πριν την επίθεση, ο Ν. Σηφουνάκης είχε με έμφαση σημειώσει ότι: «Αποκρατικοποίηση αν ήθελε να κάνει ο κ. Χατζηδάκης και να βάλει ιδιωτικά κεφάλαια, είχε το διαγωνισμό που ήταν σε εξέλιξη όταν παραδώσαμε και υπήρχαν κεφάλαια που ήθελαν να μπουν σ' αυτό το μεικτό σχήμα, και αρνήθηκε»...

Οι ανέξοδες και υποκριτικές κορόνες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήθηκαν σαν «προπέτασμα καπνού», για να κρύψουν ότι το ίδιο σχέδιο ιδιωτικοποίησης προτείνει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για το ΠΑΣΟΚ ο ...«άλλος δρόμος» για την «Ολυμπιακή» περνάει μέσα από «ένα στρατηγικό σχέδιο εξυγίανσης συμμαχιών προσέλκυσης κεφαλαίων απ' τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου ν' ανταγωνιστεί στο σύγχρονο περιβάλλον όπως κάνουν όλες οι εταιρείες στην Ευρώπη στο πλαίσιο του νέου καταμερισμού»!!

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι αν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση, δεν έχει και πολλά ...περιθώρια να αλλάξει το καθεστώς που θα διαμορφώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού όλα όπως είπαν θα «κριθούν τους επόμενους έξι μήνες», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την πολιτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τη βούλα της ΕΕ η τροχιά ιδιωτικοποίησης (2009-05-24 00:00:00.0)
Ζητά επιτάχυνση της ενίσχυσης της πλουτοκρατίας! (2009-02-27 00:00:00.0)
Με την MIG και τη «Swissport» το παζάρι (2009-02-14 00:00:00.0)
Ανούσιες κοκορομαχίες... (2009-01-18 00:00:00.0)
Η διάλυση ευνοεί τις πολυεθνικές (2008-10-23 00:00:00.0)
Στο τέλος του χρόνου ιδιωτικοποίηση ή «λουκέτο» (2008-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ