Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΒΗΧΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Η ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: «Η καλή δουλειά που έκανε μέχρι στιγμής η κυβέρνηση στον χειρισμό του χρονίζοντος θέματος πρέπει τώρα να ολοκληρωθεί. Παρά την αρνητική συγκυρία οφείλει να εξασφαλίσει ότι σύντομα οι έξι κύκλοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στον αέρα, χωρίς να επιβαρύνονται οι Ελληνες φορολογούμενοι» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΕΝΤΟΛΗ: «Χρειάστηκαν περίπου 25 χρόνια (...) για να φτάσουμε ένα βήμα πριν από το ζητούμενο, που ήταν εδώ και πολύ καιρό το αυτονόητο (...) η κυβέρνηση παρουσίασε ένα σχέδιο που οδηγεί στο κλείσιμο της εταιρείας (...) οφείλει τώρα να βρει επενδυτές και να παρουσιάσει αποτελέσματα άμεσα (...) η αντιπολίτευση από την πλευρά της όφειλε όλον αυτόν τον καιρό να παρουσιάσει βιώσιμη εναλλακτική λύση. Από τη στιγμή που δεν το έκανε θα πρέπει να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης για την αντιπαράθεση και να παρακολουθεί το εγχείρημα ελέγχοντας την πορεία του. Τέλος, οι συνδικαλιστές οφείλουν να φροντίζουν για το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων και για τίποτα περισσότερο» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΙ ΕΝΑ ΒΟΛΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: «Σκηνικό πολιτικής σύγκρουσης διαμορφώνει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα που βρίσκεται και με "σκηνοθέτη" το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται μετωπική σύγκρουση το επόμενο διάστημα. Σε μία στρατηγική αναζήτησης "εχθρών" σε κοινωνικό πεδίο ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, παρά το γεγονός ότι προτάσσει τον όρο "συναίνεση" επιλέγει να ανοίξει θέματα που θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη (...) ουσιαστικά ακολουθεί τη στρατηγική της σύγκρουσης που είχε επιλέξει και η Μάργκαρετ Θάτσερ στη μεγάλη αναμέτρηση με τους ανθρακωρύχους που συγκλόνισε τη Μεγάλη Βρετανία το 1984» (η ανάλυση στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ