Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Ομορφιά, αναζητήσεις και οράματα μέσα από τραγούδια

Μια πολύχρωμη μουσική γιορτή στήθηκε χτες το βράδυ στην κεντρική εξέδρα. Μια γιορτή που ξεκίνησε ο αγαπημένος τραγουδοποιός, ο τροβαδούρος της καρδιάς μας, ο Παντελής Θαλασσινός και η εξαιρετική ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα, ανοίγοντας την αυλαία της Κεντρικής Σκηνής ερμηνεύοντας σπουδαία τραγούδια και ακολουθώντας τη διάθεση της βραδιάς, «δώρισαν» ένα μουσικό πρόγραμμα που το διέκρινε η επικοινωνιακή διάθεση καλλιτέχνη και κοινού. Ο Παντελής Θαλασσινός διάλεξε αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και καινούρια, ακυκλοφόρητα τραγούδια του, καθώς και τραγούδια άλλων δημιουργών που αγαπά καθώς και παλαιότερα λαϊκά και παραδοσιακά. Μαζί τους οι μουσικοί: Σταύρος Αλεξόπουλος (τύμπανα - κρουστά), Δημήτρης Γκίνης (ακορντεόν), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο), Μαρκέλος Πούπαλος (ούτι - λαούτο - κιθάρα), Σταμάτης Πούπαλος (βιολί), Μανώλης Στάθης (μπουζούκι - σάζι - τζουράς).

Τη σκυτάλη πήρε ο ρόκερ τραγουδοποιός, ο Διονύσης Τσακνής συνοδευόμενος από τα αδέλφια Αποστόλη, Ειρήνη και Αντιγόνη Ψυχράμη, και χιλιάδες στόματα τραγούδησαν το «Γυρίζω τις πλάτες μου...», αλλά και μια αγκαλιά τραγούδια που κομίζουν ομορφιά, ανησυχίες, αναζητήσεις, ειλικρίνεια... Μπαλάντες και ροκ κομμάτια γεμάτα ενέργεια και ευαισθησία, αγαπημένα και καινούρια.

Η χτεσινή βραδιά έκλεισε με τον Φίλιππο Πλιάτσικα που συνοδευόταν από τους ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες Μύρωνα Στρατή, ΜC Yinka, Joanna Drigo. Μας ταξίδεψε στις μεγάλες στιγμές της δισκογραφίας του, απ' το '90 μέχρι σήμερα και απ' την εποχή των «Πυξ Λαξ» μέχρι τα προσωπικά του άλμπουμ. Το «Μοναξιά μου όλα» ή το «Επαψες αγάπη να θυμίζεις» έσμιξαν με τα νεότερα «Τι δεν έμαθε ο θεός», το «Πες κάτι» αλλά και τα πολυτραγουδισμένα πλέον «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα» ή το «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ