Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ανακάλυψε... την Αμερική

Τις ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία καυτηρίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομεία της Αθήνας

Σε μια «επικοινωνιακού» χαρακτήρα περιοδεία σε τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, επιδόθηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου, στο όνομα δήθεν της υπεράσπισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο ελέω της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι σχεδόν ανύπαρκτο...

Ο Γ. Παπανδρέου με δυο σύντομες δηλώσεις έξω από τα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» και τον «Ευαγγελισμό» και αφού πρώτα ενημερώθηκε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εντελώς υποκριτικά υποστήριξε ότι στο «επίκεντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι ο άνθρωπος και η υγεία», σπεύδοντας ταυτόχρονα να κατηγορήσει την κυβέρνηση για εγκατάλειψη του ΕΣΥ.

Σε μια προσπάθεια να κρύψει τη στρατηγική σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης βασικών τομέων της Υγείας, που άνοιξε το δρόμο για τη ραγδαία εισβολή του κεφαλαίου στο συγκεκριμένο χώρο και οδηγεί στη σταδιακή διάλυση του ΕΣΥ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στον «Ευαγγελισμό» υποστήριξε: «Δεν μπορεί να βρίσκουμε χρήματα για να προσλαμβάνουμε αγροφύλακες και να μη βρίσκουμε χρήματα για να προσλάβουμε νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν χειρουργεία στο κέντρο της Αθήνας, να μην μπορεί να αποδώσει αυτό το Νοσοκομείο, που είναι τόσο κομβικό για ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο».

Ο ίδιος ξέχασε ότι οι ελλείψεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας είναι αποτέλεσμα των 25.000 κενών θέσεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που άφησαν πίσω οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στο ΕΣΥ και σήμερα συντηρεί... επάξια η ΝΔ. Οσο για την ευαισθησία που επέδειξε για τις τεράστιες ελλείψεις σε βασικά μηχανήματα για τη θεραπεία παιδιών με καρκίνο, που αντιμετωπίζει το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του «Αγλαΐα Κυριακού», απλά να του θυμίσουμε ότι οι κυβερνήσεις του δικομματισμού με την πολιτική τους έχουν παραδώσει αυτό τον ευαίσθητο τομέα στα ιδιωτικά νοσοκομεία, που θησαυρίζουν σε βάρος των λαϊκών οικογενειών... αναζητώντας παράλληλα λύσεις μέσα από τη «φιλανθρωπία»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ