Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ με ενιαίο λαϊκό αγώνα

Από το 1994 οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν το δρόμο ιδιωτικοποίησης. Το ΚΚΕ θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, εναντίον της χαριστικής βολής που δίνει η κυβέρνηση στην «Ολυμπιακή»

  • Η ιδιωτικοποίηση απορρέει από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Είναι ψέμα ότι η «Ολυμπιακή» κλείνει ή πουλιέται για να γλιτώσει ο ελληνικός λαός από τα ελλείμματα και τα χρέη. Πουλιέται για τον ίδιο λόγο που ιδιωτικοποιήθηκαν ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα βουνά και παραλίες που παραδίδονται στους επιχειρηματίες.
  • Καθοριστικός παράγοντας για την ιδιωτικοποίηση είναι ο ενιαίος ευρωπαϊκός ουρανός. Καταργείται η κρατική μονοπωλιακή εκμετάλλευση των εσωτερικών αερογραμμών, απαγορεύονται οι επιδοτήσεις στους κρατικούς αερομεταφορείς. Ιδιωτικοποιούνται τα αεροδρόμια, απελευθερώνονται οι υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης και τεχνικής συντήρησης. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις που κρύβονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το θέμα δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής», αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Τα πρώτα χτυπήματα τα δέχονται οι εργαζόμενοι του χώρου, αλλά οι συνέπειες είναι αρνητικές και μακροπρόθεσμες για ολόκληρο το λαό. Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για ένα δημόσιο αερομεταφορέα, για ενιαίο φορέα όλων των μέσων μεταφοράς, με όρους οικονομίας σε όφελος του λαού και όχι των κερδών.

ΣΕΛ.  8   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ