Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ
Επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των λαών

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ τη συζήτηση για τις αντιθέσεις και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Από τη συζήτηση για τις εξελίξεις στον Καύκασο
Από τη συζήτηση για τις εξελίξεις στον Καύκασο
Το σκληρό παιχνίδι του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και των οξυμένων αντιθέσεων, το οποίο διεξάγεται στον Καύκασο για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και παίζεται πάνω στις πλάτες των λαών, αναδείχτηκε στη σχετική χτεσινή συζήτηση που έγινε στη Διεθνούπολη, με συντονιστή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκε η αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών ως η δύναμη εκείνη που μπορεί να αναχαιτίσει τα επικίνδυνα σχέδια.

«Ανοίγοντας» τη συζήτηση, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ότι οι εξελίξεις στον Καύκασο συνδέονται άμεσα με το μέλλον και του δικού μας λαού, καθώς η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί, από τη μια να επωφεληθεί από την κατάσταση στον Καύκασο και ταυτόχρονα να υλοποιεί και τις δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ.

Ο δημοσιογράφος Αρης Χατζηστεφάνου, σημείωσε ότι η ένταση στον Καύκασο προβάλλεται ως το ξεκίνημα ενός νέου «Ψυχρού Πολέμου». Δεν πρόκειται για τέτοιο, είπε. Ρωσία από τη μια και οι ΗΠΑ και η ΕΕ, από την άλλη, είναι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται για τις σφαίρες επιρροής τους. Δεν πρόκειται για δύο θεωρίες, δύο κόσμους που συγκρούονται.

Στο γεγονός ότι το ρωσικό κεφάλαιο έχει συμφέρον από την παρουσία του και την ένταση στην περιοχή αναφέρθηκε ο Αλεξ Μπάντοφ, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι ήταν πρόσχημα η προστασία του πληθυσμού της Νότιας Οσετίας. Παίρνοντας το λόγο ο Γιαν Ντέκερς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος Εργατών Βελγίου, είπε ότι μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να εγγυηθεί την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.


Στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ ο «μπαμπούλας» της «Αλ Κάιντα» για να αρπάξουν τους φυσικούς πόρους των λαών, αναφέρθηκε με τη σειρά του ο Σαρίκ Αχμέτ, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Πακιστάν. Επίσης, ο Γιούρι Αφονέν, εκ μέρους του ΚΚΡΟ μίλησε για την εκατόμβη αίματος των λαών της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ