Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σχέδια...

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, οι εκλογές (κατά το Σύνταγμα και, τέλος πάντων, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, εν γένει) είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, ο πιο γνήσιος τρόπος έκφρασης του ελληνικού λαού και άλλα τέτοια.

Είναι επίσης κάτι, που ο πολιτικός κόσμος της χώρας, ιδίως μάλιστα τα λεγόμενα «κόμματα εξουσίας», σέβεται, εκτιμά, περιφρουρεί και πίνει νερό στο όνομά του...

Την αλήθεια όλων αυτών, λοιπόν, ήρθε να μας αποδείξει, με τον καλύτερο τρόπο, ο πρωθυπουργός. Οπως είπε προχθές στη Βουλή, οι εκλογές είναι ένας «άσος» στο μανίκι του, που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει όπως θέλει, με τους όρους που θέλει και κυρίως ...όποτε θέλει!

Εχει δικαίωμα - είπε - να προκηρύξει εκλογές, όταν η κυβέρνηση εκτιμήσει ότι υπάρχει κάποιο «μείζον εθνικό θέμα»! Ετσι λέει το Σύνταγμα. Αρκεί να σκεφτείτε ότι όλες οι εκλογές μέχρι σήμερα έχουν γίνει πρόωρα, λόγω ...μείζονων εθνικών θεμάτων.

Ποιο να είναι, όμως, αυτό το «θέμα» για την κυβέρνηση; Μα... ποιο άλλο; Το πότε θα είναι καλύτερες οι προϋποθέσεις για να παραμείνει στην εξουσία. Πέραν αυτού ουδέν κι όλα τα υπόλοιπα την αφήνουν παγερά αδιάφορη!

ΤΟ ΜΟΝΟ ...ΚΑΛΟ στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Σημίτης το λέει ξεκάθαρα. Αμα δε διασφαλίσει - λέει - και δεν κανονίσει τα πράγματα όπως αυτός θέλει, εκλογές δεν έχει. Διότι καλό πράγμα μεν η γνώμη του ελληνικού λαού, αρκεί, όμως, να συμφωνεί με τη δική του!

Τρέχουν, λοιπόν, τώρα οι πολιτικοί αναλυτές, οι γράφοντες, λέγοντες και, γενικώς, οι δημοσιογραφούντες και παίζουν.... Λόττο! Το Μάρτη θα γίνουν; Τον Απρίλη θα γίνουν; Τον Ιούλη θα γίνουν; Το Σεπτέμβρη θα γίνουν; Και πάει λέγοντας...

Οποτε και να γίνουν, πάντως, αυτό θα συμβεί με το ισχύον απαράδεκτο εκλογικό σύστημα, με τον Σημίτη να έχει «συσφίξει» ακόμη περισσότερο τα δεσμά με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τα ρουσφέτια να οργιάζουν και τον κρατικό κορβανά να στηρίζει την κυβερνητική προπαγάνδα.

Ομως, ας μην ξεχνούν οι αισιόδοξοι «εκσυγχρονιστές» ότι και τα καλύτερα σχέδια χαλάνε. Εχει συμβεί πολλές φορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ