Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Θυσίασαν τους θεσμούς

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αιφνιδιάστηκε από την κίνηση του Κ. Καραμανλή, για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας. Συγκεκριμένα ο Δ. Τσοβόλας με δηλώσεις του χτες, στους δημοσιογράφους - κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην κεντρική αγορά του Πειραιά - έκανε λόγο για θυσία των θεσμών στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Ο Δ. Τσοβόλας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του «νέου» ΠΑΣΟΚ μεθόδευαν μέσω της μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας τις πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, ο ίδιος διατύπωσε την άποψη ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε, μονομερώς, το όνομα του υποψήφιου Προέδρου ένα χρόνο πριν, πιστεύοντας ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αντιδράσουν αρνητικά. Πάντως για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ δεν ξεκαθάρισε ποια θα είναι η στάση του κόμματός του, στη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Δ. Τσοβόλας δεν ξεκαθάρισε μέσα από τις δηλώσεις του, ούτε αυτή τη φορά, που οι εξελίξεις άλλαξαν το τοπίο, τη σαφή στάση του ΔΗΚΚΙ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Να θυμίσουμε ότι ο Δ. Τσοβόλας έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι το ΔΗΚΚΙ θα σεβαστεί το θεσμό - αποφεύγοντας έτσι σαφέστατα να πάρει πολιτική θέση - και θα ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του το Φλεβάρη, όταν και θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαδικασίες για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ