Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικός ευτελισμός

Από όλα είχε ο «μπαξές» των αντιδράσεων των αιφνιδιασμένων κυβερνητικών στελεχών, που κλήθηκαν, αμέσως μετά την «μπλόφα» Καραμανλή στη Βουλή, να σχολιάσουν την εξέλιξη. Πρώτος, ο πρωθυπουργός - ανάμεσα σε αντιφάσεις, επιθέσεις και μπόλικα σαρδάμ - επιστράτευσε όλη την υποκριτική του ικανότητα για να δηλώσει «δικαιωμένος» και να προβεί στην εκτίμηση ότι «πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για τη χώρα»... «Χαρούμενος, γιατί η ΝΔ προσχώρησε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο - ανεξήγητα πάντα... χαρούμενος - υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου. Για «ωριμότητα» της ΝΔ, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαππας...

Ωστόσο, ο Κ. Λαλιώτης δεν μπόρεσε - όπως οι πιο πάνω - να κρύψει το άχτι του και ξέσπασε αποδίδοντας στον Κ. Καραμανλή «πολιτικό ευτελισμό», δηλώνοντας ταυτόχρονα, με όλη τη γνωστή ΠΑΣΟΚική αλαζονεία, ότι η στάση του αρχηγού της ΝΔ ισοδυναμεί με «δήλωση μετανοίας»!

Φαίνεται ότι ο αρχι-μπλοφαδόρος της πολιτικής πήρε βαρέως το γεγονός ότι έχει ισχυρούς - αν και σίγουρα όχι αντάξιους - ανταγωνιστές στην πιάτσα της πολιτικής ίντριγκας. Καιρός, λοιπόν, για... αντεπίθεση, ώσπου να γίνει τέλειος ο πολιτικός ευτελισμός και των δυο μονομάχων του δικομματισμού. Ισως κάτι καλό να προκύψει για τον κοσμάκη.

Α, με την ευκαιρία, πώς το είπε εκείνο το ωραίο ο Κακαουνάκης, χτες το πρωί, στην εκπομπή του; «Από το Λαλιώτη θέλω αλήθειες»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ