Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Στην τελική ευθεία για την υπερκάλυψη του πλάνου

Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι τη λήξη της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος και οι οργανώσεις της Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης εντείνουν τη μάχη για την κάλυψη του πλάνου τους. Συνολικά η Περιοχή βρίσκεται στο 75%, ενώ πρωτοπόρα οργάνωση και με διαφορά έχει αναδειχτεί η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ που ήδη έχει υπερκαλύψει το πλάνο της έχοντας φτάσει στο 110,7%. Ακολουθεί η οργάνωση της Ροδόπης με 70%, της Ξάνθης με 67%, του Εβρου με 60% και της Δράμας με 53,4%.

Ολα τα στοιχεία από το μέχρι τώρα άνοιγμα της Οργάνωσης προς τον εργαζόμενο λαό, αποδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για οικονομική και πολιτική δουλιά. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα που απευθύνουν οι κομμουνιστές για οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Πραγματικά χιλιάδες είναι οι πολίτες που από το υστέρημά τους στηρίζουν οικονομικά το Κόμμα. Και ακόμη πολλοί είναι αυτοί που έχουν δηλώσει την πρόθεση να το ενισχύσουν.

Ετσι η δουλιά των κομμουνιστών τις επόμενες μέρες θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, αφού η ευθύνη που έχουν είναι να φτάσουν σε κάθε φίλο, οπαδό, σε κάθε αγωνιστή, δημοκράτη και πατριώτη που τους περιμένει για να επισφραγίσει και με την οικονομική στήριξη την αναγνώρισή του στη συνεπή στάση του Κόμματος.

Το παράδειγμα της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, αποδεικνύει τις μεγάλες και αστείρευτες δυνατότητες των οργανώσεων για επιτυχή συνδυασμό της οικονομικής δουλιάς ταυτόχρονα με την πολιτική. Συνολικά όλες οι οργανώσεις του νομού έχουν συμβάλλει στην υπερκάλυψη του πλάνου (110,7%), ιδιαίτερα όμως η ΚΟΒ Συνοικιών της πόλης, που ήδη βρίσκεται στο 105%, η οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων που έχει πιάσει το 100%, και οι Οργανώσεις της Υπαίθρου.

Περιγράφοντας τα στοιχεία που συνέβαλαν στη θετική πορεία της οργάνωσης, ο γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, Τάσος Ζουρνατζίδης, δήλωσε στο «Ρ» πως για να καλυφθεί ένα οικονομικό πλάνο απαιτείται καλός προγραμματισμός, ενημέρωση και μεθοδικότητα στη δουλιά. «Από τον Οκτώβρη η Οοργάνωση ξεκίνησε συστηματικά και σχεδίασε τη δράση, κατένειμε τα οικονομικά πλάνα μέσα από τις συνερδιάσεις των ΚΟΒ και έγκαιρα προχώρησε και στις προσωπικές χρεώσεις των κομματικών μελών. Ετσι, από την πρώτη κιόλας μέρα της εξόρμησης η ΝΕ Καβάλας ξεκίνησε με υψηλό ποσοστό κάλυψης, γεγονός που έδωσε ώθηση και αισιοδοξία για την παραπέρα πορεία με αποτέλεσμα την υπερκάλυψη του πλάνου.

Ομως δε σταματάμε εδώ. Για μας οι υπόλοιπες μέρες είναι οι πιο κρίσιμες γιατί πρέπει να επισκεφθούμε έναν κόσμο που μέσα από τις συζητήσεις και τις επαφές που είχαμε στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στο νομό μας, υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει το Κόμμα μας. Αυτό σημαίνει ότι όλη η οργάνωση είναι στο πόδι». Τέλος, σημείωσε πως οι εργαζόμενοι και όλοι οι πολίτες ενισχύσουν απλόχερα το Κόμμα. Και αυτό το στοιχείο αποδεικνύει πως αυξήθηκε το κύρος του ΚΚΕ και η αξιοπιστία του. Πως οι θέσεις του για μια άλλη πολιτική διεξόδου από την κρίση βρίσκουν απήχηση και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του Μετώπου δυναμώνουν.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα που μεταφέρει ο γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, Δημήτρης Φωτιάδης , αν και η Οργάνωση βρίσκεται μόλις στο 67% του πλάνου της. «Οσοι σύντροφοι τόλμησαν να απευθυνθούν πλατιά στο λαό της περιοχής, στους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς, στους αγρότες, μετρούν σήμερα θετικά αποτελέσματα στη δουλιά τους τόσο την οικονομική όσο και την πολιτική. Ομως ως Οργάνωση δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που καθημερινά βλέπουμε πως υπάρχουν», δήλωσε ο Δ. Φωτιάδης. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Οργάνωση της Ξάνθης σε τούτη την οικονομική εξόρμηση τόλμησε και έθεσε στόχο υπερδιπλάσιο από το συνηθισμένο. Οπότε το γεγονός πως ήδη βρίσκεται στο 67% του πλάνου της και με βεβαιότητα βαδίζει για την κάλυψη, ίσως ακόμη και την υπερκάλυψη, δείχνει ολοένα και αυξανόμενη επιρροή του Κόμματος στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συντρόφου που όταν βγήκε με τα κουπόνια μέσα στο εργοστάσιο, όπου εργάζεται, έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε πως όλοι οι συνάδελφοί του ενίσχυσαν χωρίς δισταγμό το Κόμμα της εργατικής τάξης. `Η το παράδειγμα κομματικού μέλους που απευθύνθηκε σε δεκάδες εργαζόμενους της μειονότητας που επέστρεψαν για να περάσουν τις γιορτές στα χωριά τους στην ορεινή Ξάνθη. Εργαζόμενοι που ξενιτεύτηκαν για να βρουν δουλιά και με την οικονομική ενίσχυση που έδωσαν αναγνώρισαν στο Κόμμα τη συνεπή παρουσία του δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ