Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ενεργούμενα

Πατενταρισμένοι προβοκάτορες, κουκουλοφόρα ενεργούμενα, κάθε λογής παρακρατικές μαριονέτες έχουν βγει για τα καλά στο σεργιάνι. Κουμπουροφόροι και τραμπούκοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Στην αλυσίδα της κατευθυνόμενης δράσης τους, μετά την επίθεση στον «Αλτερ», προστέθηκαν μια επίθεση κατά του πανεπιστημιακού κ. Πανούση και περίπου 60 κιλά δυναμίτης μέσα σε εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο.

*

Ο ρόλος τους είναι προφανής. Εδώ και αρκετό καιρό, όταν άλλοι διαφήμιζαν τις κουκούλες σαν τα «νέα κινήματα» και τα «νέα υποκείμενα της επανάστασης», εμείς μιλούσαμε για σκέτα υποκείμενα και για τα κέντρα που τους καθοδηγούν, με στόχο την ποινικοποίηση της λαϊκής δράσης και την υπονόμευση του εργατικού κινήματος.

*

Κάθε προσπάθεια προσέγγισης του φαινομένου μέσα από ιδεολογικο - πολιτικές αναφορές οδηγείται στο να ξεχνά (όταν είναι καλοπροαίρετη) και θέλει να «ξεχνά» (όταν είναι επιμελημένα στρατευμένη με το σύστημα της καταστολής) ότι είναι οι ίδιες οι πεμπτοφαλαγγίτικες μεθοδεύσεις τους κατά των λαϊκών ελευθεριών που προδίδουν και το είδος της «αποστολής» που έχει ανατεθεί στα εν λόγω αθύρματα.

*

Ολως τυχαίως, τη στιγμή που οι κουμπουροφόροι και οι ροπαλοφόροι προσφέρουν όλα τα αναγκαία άλλοθι στην αστική βία, οι εκπρόσωποι του αστικού κράτους ψηφίζουν στη Βουλή τις «τρομοσυμφωνίες» με τις ΗΠΑ. Επιδίδονται σε μια ρητορική βγαλμένη από τα εργαστήρια των «Ταλιμπάν» της τρομοϋστερίας. Επιδιώκουν να βαφτίσουν την κοινωνική αφύπνιση και την πολιτική ριζοσπαστικοποίηση προθάλαμο της «τρομοκρατίας»!

*

Οι μάσκες του «στρατολογημένου» συρφετού, που λειτουργεί ως το «επιχειρησιακό σκέλος» του καθεστώτος της «τρομολαγνείας», έχουν πέσει. Ο,τι κουκούλα και να φορέσουν, πίσω από την «επαναστατική» τους δυσλεκτική μπαρουφολογία χάσκουν οι υπηρεσίες, κάθε λογής υπηρεσίες, και ο υπόκοσμος ενός κράτους που όσο περισσότερο ισχυρίζονται ότι το «πολεμούν», τόσο καλύτερα από τον καθένα γνωρίζουν ότι το υπηρετούν και το αναπαράγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ