Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την ... αποστράτευσε και την ξεπουλά

«

Ερχομαι στην "Ολυμπιακή". Ας ομολογήσουμε μια αλήθεια. Ολα γίνονται για την "AEGEAN". Γιατί δεν τολμάμε να το πούμε; (...) Βέβαια, η "Ολυμπιακή" δεν είναι μία "Ολυμπιακή", είναι η σμηναρχία μάχης εν καιρώ πολέμου. Θυμηθείτε στην κρίση του 1974, η "Ολυμπιακή" πήγαινε στρατεύματα στα νησιά. Τώρα θα σας τα πάει ο Βασιλάκης με την "AEGEAN"; Επομένως, λοιπόν, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί σε κινήσεις. Αντιλαμβάνομαι την υποχρέωση κάποιων να θέλουν να εξυπηρετήσουν φίλους, όχι όμως στραπατσάροντας στρατηγικές επιχειρήσεις του Δημοσίου». Απόσπασμα από την πρώτη ομιλία του Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (29/09/2007).

«

Του στείλαμε λουκούμια (σ.σ. του Βγενόπουλου της MIG); Του στείλαμε μπακλαβάδες; Του στείλαμε γαλατομπούρεκα; Δηλαδή, ήρθε κάποιος να φορτωθεί αυτό το πράγμα και εγώ θα πω όχι; Εδώ παρακαλάμε να το χαρίσουμε και δεν το παίρνει κανείς και έρχεται κάποιος και μας δίνει; Μα είμαστε σοβαροί; (...) Γιατί να πω όχι; (...) Το θεωρώ τρελό να πει κάποιος όχι (...) Αυτή τη στιγμή έχουμε μια "Ολυμπιακή" που δεν την παίρνει κανείς. Την κομματιάσαμε στα 3 στα 5, δεν την παίρνει. Και έρχεται ένας και λέει την παίρνω εγώ ολόκληρη. Εγώ γιατί να πω όχι; Σαν κράτος. Να καταλάβω, δηλαδή. Πού με θίγει; (..) Εφόσον την παίρνει κάποιος, τώρα τι συζητάμε βρε παιδιά; Εχουμε μια αδελφή η οποία έχει φθάσει 58 ετών, κακάσχημη, έχει φάει τα κακαρίσματα της ζωής της και έρχεται κάποιος και μας τη ζητάει και μας δίνει και προίκα και θα πούμε όχι; (...) Ετσι είναι, δεν την πλησιάζει κανείς, άμα ξεκινήσεις από τα 50, και αυτής της ηλικίας είναι. Ας έρθει να την πάρει (...) και από τη στιγμή που την παίρνει ιδιώτης, θέλει να κερδίσει, δε χάνει». Δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου, του Καρατζαφέρη, στις 5/2/2009, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», όταν μαθεύτηκε ότι ο προαναφερόμενος μεγαλοκαρχαρίας θέλει τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές».

Κι αν διακρίνετε κάτι το αλλοπρόσαλλο, δημαγωγικά αντιφατικό στις δύο τοποθετήσεις, η ουσία που στο τέλος μένει είναι η στάση ο ΛΑ.Ο.Σ. υπέρ του ξεπουλήματος του λαϊκού πλούτου.


Θ. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ