Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ
Συνάντηση με την Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Κούβας της Βουλής

Μέσα σε καλό κλίμα έγινε χτες στη Βουλή η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας που βρίσκεται στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τις εργασίες του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Κούβας του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας βουλευτής της ΝΔ Γ. Λαμπρόπουλος, η βουλευτής του ΚΚΕ Ε. Μελά και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Από την πλευρά των Κουβανών ο Φ. Ρεμίρεζ, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων, ο Χ. Κ. Μαρσάν, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και υπεύθυνος για την Ευρώπη και ο Ε. Ερέρα πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Γ. Λαμπρόπουλος ευχήθηκε στην αντιπροσωπεία των Κουβανών να κρατήσουν την ανεξαρτησία της χώρας τους, υπενθύμισε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρα κατά του εμπάργκο των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.

Ο Χ. Ρεμίρεζ τόνισε ότι η Κούβα είναι μια χώρα που εκτός από τον αγώνα για ανεξαρτησία αντιμετωπίζει προβλήματα από το αμερικάνικο εμπάργκο και αναφερόμενος στους πέντε Κουβανούς πατριώτες που κρατούνται στις ΗΠΑ έκανε λόγο για παράνομη φυλάκιση κατά παράβαση του διεθνούς, αλλά και του αμερικάνικου Δικαίου.

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Κούβας μετέφερε η Ε. Μελά, καλώντας τους Κουβανούς να κρατήσουν την Επανάσταση που έδωσε φτερά στον κουβανικό λαό και ζήτησε την αποφυλάκιση των πέντε πατριωτών που κρατούνται στις ΗΠΑ. Από την πλευρά της, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου τάχτηκε κατά της απομόνωσης της Κούβας από το αμερικάνικο εμπάργκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ