Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Αδελφική συνάντηση του ΚΚΕ με το ΚΚ Κούβας

Από τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του ΚΚ Κούβας
Από τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του ΚΚ Κούβας
Σε εγκάρδιο συντροφικό, αδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚ Κούβας με επικεφαλής τον Φερνάντο Ρεμίρες ντε Εστενιός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων που παίρνει μέρος στις εργασίες του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, συμμετείχε επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ ενώ στην κουβανική αντιπροσωπεία συμμετείχε ο Χουάν Κάρλος Μαρσάν Αγκιλέρα, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, υπεύθυνος για την Ευρώπη και ο πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα, Ερμες Ερέρα Ερνάντες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε:

«Οπως πάντα είχαμε μια πολύ ουσιαστική και θερμή συνάντηση με τους συντρόφους της αντιπροσωπείας από την Κούβα.

Ενημερώσαμε για την κατάσταση στην Ελλάδα, μας πληροφόρησαν για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν σήμερα στην Κούβα να αντιμετωπίσουν τις φοβερές ζημιές που έκαναν οι 3 κυκλώνες. Ζημιές που δεν είχαν ξανασυμβεί. Και για τη γενικότερη προσπάθεια να στηρίξουν τους ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν. Μια προσπάθεια που για την Κούβα είναι πάρα πολύ σκληρή, γνωρίζοντας τις μακροχρόνιες συνέπειες απ' το εμπάργκο και τους αποκλεισμούς. Αλλά, όπως πάντα ο λαός της Κούβας είναι εργατικός, φιλότιμος και πιστεύουμε ότι με την καθοδήγηση ακριβώς του Κόμματος όχι μόνο θα ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες, αλλά θα καταφέρει θαύματα, όπως μας έχει συνηθίσει».

Από την πλευρά του ο Φερνάντο Ρεμίρες τόνισε:

«Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μια πολύ καλή συνάντηση, όπως παραδοσιακά συμβαίνει με τους συντρόφους από το ΚΚΕ όπου επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η συμφωνία των κομμάτων μας σε πολλά ζητήματα. Είχαμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε αναλυτικά για τις προσπάθειες που κάνει σήμερα στην Κούβα, το κόμμα μας, και ο λαός μας τόσο για το ξεπέρασμα των συνεπειών των 3 κυκλώνων που χτύπησαν τη χώρα όσο και για την ανάπτυξή της, πάντα με στόχο να διατηρήσουμε τις κατακτήσεις που έχουμε πετύχει και τον σοσιαλισμό στην πατρίδα μας. Και φυσικά όπως είναι σύνηθες, επιβεβαιώθηκε η αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στην Κούβα. Και γι' αυτό και το μήνυμα που μεταφέρουμε στο 18ο Συνέδριο, είναι το μήνυμα της αμοιβαίας αδελφοσύνης ανάμεσα στα δύο κόμματά μας. Και ευχόμαστε στους Ελληνες κομμουνιστές κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Χ. Ρ. Φερνάντες (2019-01-08 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τις αρχές της Κούβας (2017-09-14 00:00:00.0)
Η διεθνής διάσταση του 18ου Συνεδρίου (2009-02-12 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε τη βοήθεια στην Κούβα (2008-09-18 00:00:00.0)
Εποικοδομητική η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ (2008-05-06 00:00:00.0)
Ανταλλαγή πείρας από το διεθνές εργατικό κίνημα (2007-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ