Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προσχήματα για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Δρούτσα, σχετικά με την ετήσια έκθεση για την ΚΕΠΠΑ

Να παλέψουν πιο αποφασιστικά και συντονισμένα για να ανατρέψουν την πολιτική των ιμπεριαλιστών, κάλεσε τους λαούς ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Δρούτσας, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στη σχετική συζήτηση για την «Ετήσια έκθεση (2007) για τις κύριες πτυχές και τις βασικές επιλογές της ΚΕΠΠΑ».

Παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση ο Κ. Δρούτσας, επισήμανε ότι «η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του KKE καταψήφισε την έκθεση, σχετικά με την ετήσια εκτίμηση της εφαρμογής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) της ΕΕ για το έτος 2007».

Σημείωσε ότι «η έκθεση προκλητικά ζητάει την ενίσχυση της διεθνούς πολιτικο-στρατιωτικής παρουσίας της ΕΕ, δηλαδή των ιμπεριαλιστικών της επεμβάσεων, σε ολόκληρο τον κόσμο. Αξιοποιεί προβλήματα που γεννάει η καπιταλιστική ανάπτυξη, όπως η κλιματική αλλαγή και το ενεργειακό, σαν νέα προσχήματα για την ιμπεριαλιστική επεμβατικότητά της και τη βελτίωση της θέσης της στον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό», ενώ «ταυτόχρονα επιδιώκει πιο στενή και βαθιά συνεργασία με τις HΠA, με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων και αντιστάσεων στην ιμπεριαλιστική τους κυριαρχία».

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «η έκθεση πραγματοποιεί απολογισμό της ιμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕ στις διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου εγκατέστησε ήδη την αστυνομικο-δικαστική δύναμη EULEX στο Κοσσυφοπέδιο, την περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, τη Γεωργία, την Αφρική κ. α. και ζητάει να γίνει ακόμη ισχυρότερη».

Κλείνοντας ο Κ. Δρούτσας, υπογράμμισε ότι «η ΕΕ χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο επιθετική και επικίνδυνη για τους λαούς, που πρέπει να παλέψουν πιο αποφασιστικά και συντονισμένα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, μαζί με αυτήν των HΠA και του NATO, συνολικά της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ