Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πλειοδοτεί σε κίνητρα στις μεγάλες επιχειρήσεις

Αποδεχόμενος πλήρως τη λήψη «περιοριστικών μέτρων» από την πλευρά της κυβέρνησης που ζήτησε η Κομισιόν και προτάσσοντας τη μείωση της «ανταγωνιστικότητας» για την ελληνική οικονομία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου έδειξε το δίπτυχο πάνω στο οποίο κινούνται οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την «έξοδο από την κρίση».

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας τις ευρωενωσιακές «συστάσεις» υπερασπίστηκε απόλυτα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την... αναγκαιότητα «περικοπής των δημοσίων δαπανών», ενώ ταυτόχρονα προβάλλοντας το «πανευρωπαϊκό ρεκόρ ελλείμματος ανταγωνιστικότητας της χώρας μας», ουσιαστικά τάχτηκε υπέρ της προώθησης μέτρων για την ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στις χτεσινές του δηλώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «από την κρίση βγαίνεις και με μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Αυτά τα «μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα» θα παρουσιάσει την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου που θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, παρουσία «εκπροσώπων κοινωνικών και παραγωγικών φορέων», με θέμα: «Πέντε εθνικοί στόχοι: Το σχέδιό μας για τη χώρα». Ο Γ. Παπανδρέου θα επαναφέρει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που κινούνται στη λογική παροχή «ρευστότητας» στην «πραγματική οικονομία», δηλαδή οικονομικών κινήτρων στις μεγάλες επιχειρήσεις και στη χορήγηση επιδομάτων εξαθλίωσης για τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Παράλληλα ο ίδιος θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που στοχεύουν στην παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, με τις προτάσεις για «επιδοτούμενη εργασία», τη θεσμοθέτηση «ανασφάλιστης απασχόλησης» στον ιδιωτικό τομέα μέσω των «stage» και την «κοινωνική εργασία».

Μια πρώτη γεύση έδωσε χτες ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απαντώντας στις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Ε. Αντώναρου, με αφορμή τη θέση του ΠΑΣΟΚ για την «κοινωνική εργασία» και οξύνοντας το δικομματικό ανταγωνισμό για το ποιο από τα δυο κόμματα έχει τις...«καλύτερες» αντεργατικές προτάσεις, υποστήριξε: «Η κοινωνική εργασία είναι ασφαλισμένη εργασία που θα αφορά κοινωνικές ανάγκες, οι οποίες θα καλυφθούν από μακροχρόνια άνεργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και θα χρηματοδοτούνται από πόρους του ελληνικού δημοσίου». Επέκταση δηλαδή του καθεστώτος της «μερικής απασχόλησης» πριμοδοτούμενη από τον κρατικό προϋπολογισμό...

Καλλιεργούν κλίμα τρομο-λαγνείας

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης καλλιεργώντας το κλίμα της τρομοϋστερίας και τρομο-λαγνείας με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα» δήλωσε, ότι η «Αθήνα γίνεται Καμπούλ» αναφερόμενος στα κρούσματα «τρομοκρατίας» και πρότεινε ένταση της αστυνομοκρατίας μέσα από «διακομματική συνεννόηση». Πλήρη στήριξη στον Μ. Χρυσοχοΐδη πρόσφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος ανέφερε ότι «από το Δεκέμβριο βιώνουμε μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση» και με νόημα πρόσθεσε: «Αφήνω εσάς να επιλέξετε το όνομα της πόλης που θέλετε. Αλλά είναι σίγουρο ότι οι εμπειρίες που βιώνουμε, όσοι ζούμε σε αυτή την πόλη, είναι εμπειρίες που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ