Κυριακή 19 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Να σκοτώνουμε, να σκοτώνετε, να σκοτώνουν... να... ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ

Σε 200.000 δραχμές υπολογίζεται ότι θα αναλογεί στον καθένα μας, το νέο κεφαλικό χαράτσι για την προμήθεια αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. Για την αγορά των οποίων οι μεγάλοι προμηθευτές τους, πιέζουν και τρομοκρατούν απανταχού της Γης, για να εξασφαλίζουν υποχείριες αγορές και... καταναλωτές.

Αυτοί οι ίδιοι που προκαλούν ή συντηρούν εντάσεις, σπέρνουν και εκμεταλλεύονται εμφύλιες διχόνοιες τροφοδοτούν περιφερειακές συρράξεις, ανατρέπουν κυβερνήσεις για να πουλήσουν τα όπλα της καταστροφής. Το αίμα των λαών μετατρέπεται σε νομισματική μονάδα στα χρηματιστήρια των υποβαθμισμένων αξιών.

Εμποροι και λαθρέμποροι των φονικών συστημάτων επίσημα και ανεπίσημα εκμεταλλεύονται επίσης και τις εσωτερικές ανάγκες των κατασταλτικών μηχανισμών σε όπλα «πολεμικής ετοιμότητας», τοξικά αέρια, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ρόπαλα ηλεκτρικών εκκενώσεων και συναφή εργαλεία, ακόμη και βασανιστηρίων, στις χώρες εφαρμογής των «ευαγών» δικτατοριών. Μαζί, βέβαια, και με τη σχετική εκπαίδευση, που προσφέρεται ως καλοπληρωμένο «πακέτο» υλικών, ραδιουργιών, ακόμη και υπονομευτικών ενεργειών.

Η καλλιέργεια του εδάφους, για την προώθηση των προϊόντων τους, πρώτης - δεύτερης και ανανεούμενης, επ' άπειρον, γενιάς, θυμίζει, το Σαρλό, σε κάποια ταινία, που γυρνούσε ως γυρολόγος πουλώντας τζάμια. Προηγούμενα, όμως, ένας μικρός γαβριάς - συνεργάτης του, περιδιάβαινε στην περιοχή και θρυμμάτιζε με τη σφεντόνα του τα τζάμια των σπιτιών. Ετσι, για ν' αβγατίσουν οι δουλιές...

Οιφονιάδες - προμηθευτές, που μαζί με τους «πετρελαιάδες» και τα συναφή μονοπώλια ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, διαλαλούν ανοιχτά ή καταχθόνια: Πάρε κόσμε τα όπλα τα... καλά που σκοτώνουν με εγγύηση. Για τα πυρηνικά φροντίζουμε εμείς σε κάθε χώρα - και στη δική σας, αλλά εσείς (την) πληρώνετε. Οσο για τους πυραύλους με τις κεφαλές απεμπλουτισμένου ουρανίου, αυτές τις εξαντλήσαμε επί των κεφαλών αμάχων της Γιουγκοσλαβίας και τώρα ανανεώνουμε τα αποθέματα. Δεν ξέρει κανείς τι θα κατεβάσει στο κεφάλι του - (για νέες, ενδεχόμενα, υπό βομβαρδισμόν περιοχές) - ο νέος πλανητάρχης. Ο προηγούμενος βομβάρδιζε, όπως λένε συντοπίτες του, για να αποσπάσει την προσοχή απ' όσα περιγράφονται στο δεκαήμερο του Βοκκάκιου.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ