Κυριακή 19 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ανοιχτή συγκέντρωση την Πέμπτη

  Κάλεσμα από ομάδα πρωτοβουλίας για συγκρότηση Δημοκρατικής Συσπε.ίρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη

Με στόχο την «ανάπτυξη ενωτικών αγώνων για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών που σήμερα απειλούνται», πραγματοποιείται, την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Νοέμβρη, συγκέντρωση για τη συγκρότηση «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Τη συγκέντρωση, που θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Προπυλαίων του Πανεπιστημίου της Αθήνας, διοργανώνει Ομάδα Πρωτοβουλίας που επεξεργάστηκε και τη σχετική Διακήρυξη. Την πρόσκληση υπογράφουν εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας οι: Κώστας Διάκος, Αλέκα Ζορμπαλά, Δημήτρης Καλτσώνης, Γιάννα Κούρτοβικ, Γιώργος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, Ηλίας Νικολόπουλος, Χάρης Παπαμάργαρης, Τάκης Παππάς, Αντώνης Σκυλλάκος, Γιάννης Σταυρόπουλος και Αλέξης Τσώλης.

Οπως αναφέρει η Ομάδα Πρωτοβουλίας, σε σχετικό δελτίο Τύπου, στην ιδρυτική συγκέντρωση θα συμμετέχουν προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, συνδικαλιστές, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Ο στόχος, όπως σημειώνεται και στη διακήρυξη, είναι ο αγώνας για «την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων και των ελευθεριών του λαού μας». Με τη διαπίστωση πως «ο ελληνικός λαός υφίσταται μια συστηματική επίθεση στο σύνολο των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του» και πως αντίστοιχη επίθεση δέχονται και οι άλλοι λαοί, η Ομάδα Πρωτοβουλίας σημειώνει την ανάγκη να αναπτυχθούν ποικιλόμορφες προσπάθειες και ενωτικοί λαϊκοί αγώνες, για να αποτραπούν αρνητικές εξελίξεις, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την προώθηση της λαϊκής κυριαρχίας.

Στη συγκέντρωση για τη συγκρότηση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», η Ομάδα Πρωτοβουλίας καλεί ανθρώπους της χειρωνακτικής και πνευματικής εργασίας, πολίτες διαφορετικών πολιτικών, ιδεολογικών και φιλοσοφικών αντιλήψεων, όσους δε θέλουν «να απολέσει ο ελληνικός λαός τις όποιες δυνατότητες έχει σήμερα να αμφισβητεί, να λέει τη γνώμη του, να διαμαρτύρεται, να ελέγχει τις εξουσίες, να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ