Κυριακή 19 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η κυβέρνηση... χτενίζεται

Και, βέβαια, το πρόβλημα των «τρελών αγελάδων» δε βρίσκεται μόνο στο εισαγόμενο βοδινό κρέας. Με ζωοτροφές αλεσμένων ζωικών υπολειμμάτων - στα οποία οι επιστήμονες χρεώνουν τη μετάδοση της ασθένειας - τρέφονται και άλλα ζώα (π.χ. χοίροι, κοτόπουλα), όπως και ψάρια. Και τούτο, γιατί οι ζωοτροφές αυτές είναι φθηνές και παρέχουν μεγάλα περιθώρια κερδών, τόσο στις μεγάλες επιχειρήσεις ζωοτροφών όσο και στις πολυεθνικές των τροφίμων.

Αν αναρωτιέστε, τώρα, τι έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, η απάντηση είναι η εξής: Πρωταγωνίστησε, μαζί με ορισμένες ακόμη χώρες, στο μπλοκάρισμα και μη εφαρμογή της αναφερόμενης στο προηγούμενο σχόλιο κοινοτικής οδηγίας 534/97..! Οσο για τους ελέγχους στα τρόφιμα και την προστασία του καταναλωτή, τα πράγματα είναι πολύ... απλά. Πριν από δύο περίπου χρόνια ιδρύθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο οποίος, όμως, δεν κάνει ουσιαστικά τίποτε, λόγω έλλειψης προσωπικού, παρωχημένων διατάξεων και αναχρονιστικής νομοθεσίας, κλπ., κλπ., όπως ομολόγησε προχτές στη Βουλή η πρόεδρός του. Είναι χαρακτηριστικό πως το μόνο που προγραμματίζει ο ΕΦΕΤ για το πρόβλημα των «τρελών αγελάδων», είναι η διοργάνωση μιας ημερίδας το Δεκέμβρη..!

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι ο οποιοσδήποτε ουσιαστικός έλεγχος δε συμβιβάζεται με τις κυβερνητικές πολιτικές της «ελεύθερης αγοράς» και της ζούγκλας του ανταγωνισμού. Αλλωστε, προ λίγων ημερών, η χώρα μας εναρμονίστηκε με την κοινοτική οδηγία, σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος για την ασφάλεια των τροφίμων επαφίεται ουσιαστικά στους βιομήχανους..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ