Κυριακή 19 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Θα επιλέγονται στις χώρες προέλευσης

Χιλιάδες κινδυνεύουν με απέλαση 

Αντιμέτωποι με νέες επιχειρήσεις - «σκούπα» αναμένεται να έρθουν μέχρι το τέλος του επόμενου εξαμήνου περίπου 350.000 οικονομικοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, αφού οι προϋποθέσεις νομιμοποίησης της παραμονής τους, που θέτει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, δίνουν το «πράσινο φως» για την απέλασή τους, τα έξοδα της οποίας μάλιστα θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι!

Η εκδίωξη των αλλοδαπών από τη χώρα μας αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την προηγούμενη Πέμπτη, ταυτόχρονα με την επικύρωση του στόχου του νομοσχεδίου: Οσοι αλλοδαποί εισέρχονται πλέον στη χώρα μας να είναι επιλεγμένοι και να εξυπηρετούν τις ανάγκες αυτού που άρχουσα τάξη ονομάζει «εθνική οικονομία», δηλαδή τις ανάγκες των εργοδοτών για φτηνό εργατικό δυναμικό, που θα έχει κάνει δήλωση υποταγής στη χώρα προέλευσής του. Ο στόχος αυτός είχε προδιαγραφεί πέρσι, στη Σύνοδο των «15» στο Τάμπερε της Φινλανδίας, ταυτόχρονα με την ανάγκη... ελέγχου των αλλοδαπών κατά την παραμονή τους στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα περιληφθούν ως μεταβατικές διατάξεις στο νομοσχέδιο, νομιμοποιούνται μόνον όσοι στις 15 Νοέμβρη του 2000 έκλεισαν δύο χρόνια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα. Αυτοί - η κυβέρνηση τους υπολογίζει περίπου στους 170.000 - θα πρέπει να προσκομίσουν στον οικείο δήμο αντίγραφο διαβατηρίου ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ένσημα στο ΙΚΑ, φορολογική δήλωση, μισθωτήριο συμβόλαιο) ότι ζουν δύο χρόνια στη χώρα. Εφόσον τα βρουν όλα αυτά, θα λάβουν προσωρινή άδεια παραμονής για έξι μήνες, διάστημα στο οποίο θα πρέπει να βρουν δουλιά. Ακολούθως θα πρέπει να προσκομίσουν τη σύμβαση εργασίας και λευκό ποινικό μητρώο, ώστε να λάβουν άδεια παραμονής.

Παράλληλα ανανεώνεται για ένα χρόνο η άδεια παραμονής όσων έχουν πράσινη κάρτα. Ενώ όσοι έχουν λευκή κάρτα, λαμβάνουν προσωρινή άδεια έξι μηνών, διάστημα στο οποίο πρέπει να έχουν βρει δουλιά, αλλιώς απελαύνονται! Αμφότερες κατηγορίες υπολογίζονται σε 350.000.

Είναι φανερό πως οι προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση εξυπηρετούν το στόχο της, να εκδιωχθούν οι αλλοδαποί από τη χώρα - δηλαδή όσοι δε χρειάζεται η ελληνική οικονομία - και «να μπει φραγμός στα σύνορα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, Δ. Ρέππας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ