Κυριακή 19 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κατά του ΝΑΤΟ

Για Βαλκάνια ειρήνης, ισότιμης συνεργασίας, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Βαλκανικής Συνάντησης Κομμάτων και Κινημάτων, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και έχει θέμα: «Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Για Βαλκάνια ειρήνης, ισότιμων σχέσεων, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».

Στη Συνάντηση, της οποίας οι εργασίες και τα αποτελέσματα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού είναι η πρώτη αυτής της έκτασης και περιεχομένου, μετέχουν εκπρόσωποι δεκάδων κομμάτων και κινημάτων από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Γιουγκοσλαβία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Χτες, πρώτη μέρα της Συνάντησης, παρουσίασε τις Θέσεις του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο οποίος, «κλείνοντας» την εισήγησή του, υπογράμμισε: «Το Κόμμα μας είναι πεπεισμένο ότι αποτελεί άμεση ανάγκη και προτεραιότητα για τους λαούς της περιοχής μας η συγκρότηση μιας Βαλκανικής "συμμαχίας" κομμάτων, μαζικών οργανώσεων, συνδικάτων ενάντια στο ΝΑΤΟ, στον πόλεμο, στην αδικία και εξάρτηση που αυτό σπέρνει. Καλούμε, λοιπόν, όλες τις προοδευτικές, αντιιμπεριαλιστικές, διεθνιστικές κι επαναστατικές δυνάμεις της περιοχής να πάρουν μέρος σ' αυτήν την προσπάθεια».


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ