Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Για δισεκατομμύρια... λόγους!

Αύριο ξεκινάει η 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ.

Οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι γυναίκες,

έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη δική τους φωνή.

*

Να συμπαρασύρουν με τη δύναμη και με την ενότητά τους τη χυδαία προπαγάνδα που τους καλεί «άβουλους και μοιραίους» να συναινέσουν στην εξόντωσή τους.

Να ξεχυθούν στους δρόμους, να μετατρέψουν σε δική τους υπόθεση την απεργία, να στείλουν σε κάθε γωνιά της χώρας το μήνυμα ότι δεν παραδίδονται.

Οτι καμία κυβέρνηση, καμία κομματική ντουντούκα της πλουτοκρατίας, καμία ΕΕ, κανένα ΔΝΤ, δεν μπορούν να τους θεωρούν «δεδομένους», «εθελόδουλους», «ψοφοδεείς» και «υποταγμένους».

Οτι κανένα κύμβαλο των καθεστωτικών ΜΜΕ, καμία σοβαροφανής φιγούρα από εκείνους που απαρτίζουν το στρατό των παπαγάλων του συστήματος, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε μια ολόκληρη κοινωνία σαν σε «ιθαγενείς», σαν σε «χαμηλονοήμονες».

***

Ο ελληνικός λαός, στο σύνολό του,

αρχής γενομένης από αύριο

μπορεί να τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους.

*

Να ξεκαθαρίσει στους λιμοκοντόρους που τρέφονται σαν βδέλλες από το αίμα του ότι «το πάρτι τελείωσε».

Οτι δεν πρόκειται να χαρίσει και να παραχωρήσει ούτε σπιθαμή πλέον από το δίκιο του, το δικό του και των παιδιών του. Γιατί, πολύ απλά, δεν του έχουν αφήσει τίποτα πια που να μην του το έχουν πάρει!

*

Οι άνθρωποι της δουλειάς,

το «αλάτι της Γης»,

τα εκατομμύρια που παράγουν τον πλούτο

έχουν... δισεκατομμύρια

(ναι, δισεκατομμύρια!) λόγους

για να στείλουν το λογαριασμό πίσω σε εκείνους που τον δημιούργησαν:

*

  • Είναι τα 14 δισεκατομμύρια λειτουργικά κέρδη που άρπαξαν μέσα στο 2009 από το Χρηματιστήριο οι 200 όλες κι όλες οικογένειες της πλουτοκρατίας.

Σε αυτές τις οικογένειες είναι που το ΠΑΣΟΚ μειώνει το συντελεστή φορολόγησης από το 25% στο 20%, όταν την ίδια ώρα καταργεί το αφορολόγητο για τις οικογένειες των μισθωτών και των συνταξιούχων!

  • Είναι τα πάνω από 300 δισεκατομμύρια (!) που μόνο μέσα στην πενταετία 2004 - 2009, οι ελληνικές τράπεζες αύξησαν το Ενεργητικό τους.

Αλλά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε αυτούς είναι που με το ένα χέρι - μέσα σε μια νύχτα - έδωσαν κι άλλα 28 δισ., ενώ με το άλλο χέρι, την ίδια στιγμή, αρπάζουν από τον υπάλληλο στον δημόσιο και τώρα στον ιδιωτικό τομέα, δώρα, μισθούς και επιδόματα.

  • Είναι τα 117 δισεκατομμύρια που μέσα στην πενταετία 2004 - 2009 αύξησαν οι «ραντιέρηδες» τις καταθέσεις τους σε «ρέπος».

Το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ μάς λέει ότι είναι «πατριωτισμός» να μην αγγίζει όλο αυτόν τον πακτωλό των εχόντων και κατεχόντων, όταν για εξίσου «πατριωτικούς» (!) λόγους στέλνει τους Ελληνες να δουλεύουν μέχρι τα έσχατα γηρατειά, για να πάρουν μετά από 40 και 50 χρόνια μια σύνταξη που θα είναι κατά 30% μικρότερη ακόμα κι από τις σημερινές συντάξεις πείνας του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ!

  • Είναι τα κοντά 30 δισεκατομμύρια (!) που εντός του 2010 επωμίζεται με τη μορφή νέων τόκων και νέων χρεολυσίων ο ελληνικός λαός για τα νέα δάνεια που με ή χωρίς «μηχανισμό σωτηρίας» συνάπτει η κυβέρνηση!

Σε αυτούς τους «τοκογλύφους», σε αυτούς τους «κερδοσκόπους», τους εγχώριους «πατριώτες» και διεθνείς «φιλέλληνες» είναι που η κυβέρνηση προσφέρει το αίμα του ελληνικού λαού, αφού σε αυτά τα αρπακτικά έχει αναθέσει τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, αυτά είναι τα «κοράκια» παίζουν με τα «σπρεντ» και με τα επιτόκια, σε αυτούς πηγαίνουν τα λύτρα από τη φορολεηλασία των εργαζομένων.

  • Είναι τα πάνω από 340 δισεκατομμύρια (!) σε τόκους και χρεολύσια των πενταετών και δεκαετών ομολόγων, τα πάνω από 500 δισεκατομμύρια (!) αν προστεθούν και οι τόκοι των βραχυπρόθεσμων δανείων, που ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει από το 2000 και μετά!

Ναι! Σε διάστημα μιας περίπου δεκαετίας έχουμε πληρώσει σε τόκους για το δημόσιο χρέος, που άλλοι το δημιούργησαν, άλλοι το προκάλεσαν, άλλοι το «έφαγαν», πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ. Και τώρα μάς λένε ότι «τους χρωστάμε» άλλα τόσα!

***

Αυτή είναι η αλήθεια.

Η τάξη των καταπιεστών θησαυρίζει και η τάξη των καταπιεζόμενων πληρώνει.

Φτάνει πια!

*

Οι είλωτες, οι δούλοι της μισθωτής σκλαβιάς

αρκετά έθρεψαν τους κηφήνες, τους σφετεριστές, τους άρχοντες του βασιλείου της απανθρωπιάς, τους καλοβολεμένους, καλοαναθρεμμένους και καλοσπουδαγμένους δήμιους με τις γραβάτες, αρκετά εξαπατήθηκαν από τα κυνικά πολιτικά φερέφωνα της παρακμής.

*

Ωρα «να κοιτάξουν τον εαυτό τους».

Ωρα να σπάσουν τις αλυσίδες τους.

Δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Εχουν να κερδίσουν τα πάντα!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ