Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στηρίζουν την εργοδοτική τρομοκρατία

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της «FINTEXPORT» (εργοστάσιο χαλιών) για το ευνοϊκό έδαφος που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις εξασφαλίζουν στην εργοδοσία, ώστε να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Δεν τους έχει καταβληθεί, ούτε καν το Δώρο. Χτες, λοιπόν, η ταξική Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και το Συνδικάτο της Αθήνας, τους κάλεσαν την ώρα της αλλαγής βάρδιας σε συνέλευση προκειμένου να προγραμματίσουν τη δράση τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Ομως, η εργοδοσία, προκλητικά, έφερε το πούλμαν της δεύτερης βάρδιας με κάποια λεπτά καθυστέρηση και τους έβαλε στο εργοστάσιο από την ...πίσω πόρτα, σαν τους κλέφτες. Από την πίσω πόρτα, επίσης... φυγάδευσε και τους εργαζόμενους της πρώτης βάρδιας. Τι έκανε απέναντι σε αυτή την εργοδοτική ασυδοσία το εργοστασιακό σωματείο; Απολύτως τίποτε. Εφτασε μάλιστα στο σημείο, στις αιτιάσεις των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου, για ποιο λόγο δε συγκάλεσε γενική συνέλευση, να απαντήσει πως γενική συνέλευση θα κάνει σε ...δύο βδομάδες!

Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι το εργοδοτικό σωματείο του χώρου, όχι μόνο αδιαφορούσε επί καιρό για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι, αλλά επιπλέον στην πρόταση, την περασμένη βδομάδα, των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία 21 και 22 Απρίλη, απάντησε πως θα κάνει ό,τι αποφασίσει η ΓΣΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ