Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΤΙΔΑ Ν/Α ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει προσπάθεια εκφοβισμού του λαού

Ανακοίνωση για παρέμβαση της Αστυνομίας σε εξόρμηση για την απεργία

Προσπάθειες εκφοβισμού του λαού από την αστυνομία και την κυβέρνηση καταγγέλλει η Αχτίδα Νοτιοανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 16/4 το βράδυ και ενώ ήταν σε εξέλιξη εξόρμηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο «Carrefour» Αλίμου, την ώρα που οι εργάτες συζητούσαν για τις θέσεις του ΚΚΕ ενόψει της 48ωρης απεργίας, μοτοσικλετιστές αστυνομικοί της λεγόμενης ομάδας «Δίας» ζητούσαν εξακρίβωση στοιχείων, επικαλούμενοι ότι κάποιος τους ειδοποίησε τηλεφωνικά.

«Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες. Οσα και αν κάνουν, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα δυναμώσουν τη δράση τους, τη συζήτηση με τους εργαζόμενους και τη νεολαία», σημειώνει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Ενώ το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ και εργοδοτών σαρώνει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις 10ετιών για άλλη μια φορά η αντιλαϊκή επίθεση επιστρατεύει το χαρτί του εκφοβισμού απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Η συντονισμένη προσπάθεια των δυνάμεων του αστικού συστήματος και της εργοδοσίας μαζί με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς να τρομοκρατήσει το λαϊκό κίνημα θα πέσει στο κενό. Ο λαός έχει τη δυνατότητα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα, έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους, να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, να χαράξουν νικηφόρα πορεία.

Η 48ωρη απεργία των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, η κοινή πάλη, το μέτωπο των εργατών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών ΕΒΕ μαζί με φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές είναι ο δρόμος της νίκης ενάντια στα μονοπώλια, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός, αλλά η πλουτοκρατία.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας σε ξεσηκωμό, σε ανυποχώρητο αγώνα, έχουμε δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή που θα ικανοποιούνται ολόπλευρα οι λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ