Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με απολύσεις «αναπτύσσεται» η ΕΝΚΛΩ

Συνάντηση με τις χρηματοδότριες τράπεζες, από τις οποίες περιμένει να εγκρίνουν την επιπλέον χρηματοδότησή της με 25 εκ. ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, έχει σήμερα η διοίκηση της ΕΝΚΛΩ, για να προχωρήσει στην εφαρμογή του τροποποιημένου επιχειρησιακού σχεδίου που έχει καταθέσει και έχει το πράσινο φως από την κυβέρνηση.

Το σχέδιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο - ανεπίσημα - στους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ στα εργοστάσια της Κομοτηνής και του Εβρου, προβλέπει λουκέτο των εργοστασίων και μαζικές απολύσεις. Οι παραγωγικές μονάδες θα κλείσουν για να δώσουν τη θέση τους σε εμπορικά κέντρα (Νάουσα), βιολογικούς καθαρισμούς (Οινόφυτα), κέντρα πιστοποίησης ποιότητας (Κομοτηνή) και άλλα παρόμοια.

Μάλιστα, τα στελέχη της ΕΝΚΛΩ για να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους, ανακοίνωσαν ότι το επόμενο διάστημα με την επιπλέον χρηματοδότηση που θα εισπράξει ο Ομιλος θα εξοφλήσει τα δεδουλευμένα που τους οφείλει για το 2009. Επίσης, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η μείωση του προσωπικού, η επιχείρηση θα καταρτίσει συστατικές επιστολές και θα αναλάβει η ίδια να βρει δουλειά στους εργαζόμενους σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Να αναζητήσουν τη διέξοδο κόντρα σ' αυτήν την πολιτική που παραδίδει βασικούς κλάδους της οικονομίας της χώρας βορά στα σχέδια των πλουτοκρατών, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις, εργάτες και εργοστάσια.

Να παλέψουν για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, στο πλαίσιο του οποίου θα αναπτύσσεται και ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας, στη βάση βαμβάκι - νήμα - ένδυση, με την αξιοποίηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών δυνατοτήτων της χώρας. Μόνο αυτή η ανάπτυξη θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, θα προσαρμόζεται απόλυτα στην ικανοποίηση των διευρυνόμενων αναγκών του εργαζόμενου λαού, από τη μια μεριά για πλήρη σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα και από την άλλη για ένδυση ποιοτική, αντίστοιχη των εκάστοτε αναγκών του πληθυσμού, ανάλογα με τις γεωγραφικές, κλιματολογικές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ