Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Λ. ΓΚΟΥΝΗ ΚΑΙ Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ
Τίμησαν και τιμήθηκαν από το ΚΚΕ και την τάξη τους

Η αξία της ανιδιοτέλειας και ο σύγχρονος ηρωισμός αναδείχτηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν την Κυριακή η ΕΠ Στερεάς, η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ και οι οικογένειες των δυο κομμουνιστών

Γεμάτη η αίθουσα του ΕΚ Αμφισσας στην εκδήλωση της Κυριακής
Γεμάτη η αίθουσα του ΕΚ Αμφισσας στην εκδήλωση της Κυριακής
Εκδήλωση μνήμης για τους δυο πρωτοπόρους κομμουνιστές στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, τους Λουκά Γκούνη και Νίκο Αγγελόπουλο, διοργάνωσαν προχτές Κυριακή η Επιτροπή Περιοχής Στερεάς Ελλάδας του ΚΚΕ, η ΝΕ Φωκίδας και οι οικογένειες των δύο συντρόφων.

Στο πολιτικό μνημόσυνο, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Αμφισσας, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, δείγμα αναγνώρισης της πρωτοπόρας δράσης τους για το δίκιο της εργατικής τάξης και του Κόμματος που τους διαπαιδαγώγησε και τους ανέδειξε σε στελέχη του.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, καθώς και πολυμελής αντιπροσωπεία του Γραφείου Περιοχής Στερεάς Ελλάδας του ΚΚΕ.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκδήλωση μίλησε ο Γιάννης Παναγής, γραμματέας της ΕΠ Στερεάς Ελλάδας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Δυο λόγια από καρδιάς είπαν η κόρη του σ. Ν. Αγγελόπουλου, Μίνα και η σύζυγος του σ. Λ. Γκούνη, Αργυρώ.

Ενα με το Κόμμα που τους ανέδειξε

Ο Γιάννης Παναγής σημείωσε ανάμεσα σε άλλα στην ομιλία του:

«Σύντροφε Λουκά, σύντροφε Νίκο, αποχαιρετώντας σας δώσαμε μια υπόσχεση και αυτή την κρατάμε: Δε θα ξεχάσουμε ούτε στιγμή την πιο σημαντική πηγή της δύναμής μας, το πιο πολύτιμο δίδαγμα της Ιστορίας μας. Οτι το Κόμμα μας θα δικαιώνεται και θα προχωρά ατρόμητα στην αποστολή του, για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μόνο όταν στηρίζεται με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στην οργάνωσή της, στα ταλέντα που κρύβει στις γραμμές της.

Δε θα ξεχνάμε τη μεγάλη αυτή αλήθεια που επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά μέσα και από τη δική σας ζωή και δράση. Τιμήσατε με το παραπάνω το Κόμμα που σας εμπιστεύτηκε και με τη σειρά σας γνωρίσατε την ανείπωτη χαρά που κρύβει η αναγνώριση της ανιδιοτελούς προσφοράς από τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, από ανθρώπους πολύ πέρα από την πολιτική επιρροή του ΚΚΕ. Αυτό αποτελεί το πιο ακριβό παράσημο και το κερδίσατε επάξια».

«Η στράτευση των δυο συντρόφων και η ένταξη στο κίνημα και στο Κόμμα ήταν αποτέλεσμα βαθύτερης πίστης και συνειδητοποίησης. Αυτή η βαθύτερη συνειδητοποίηση και πίστη τους επέτρεψε να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο. Κυρίως όμως τους επέτρεψε να αποφύγουν τον ολισθηρό δρόμο της διαφοροποίησής τους από τη γραμμή του Κόμματος.

Ενα δρόμο εύκολο, καλοστρωμένο, ελκυστικό σε σχέση με τον κακοτράχαλο και ανηφορικό δρόμο του καθήκοντος που υποδείχνει το Κόμμα στα μέλη και τα στελέχη του. Τους εξόπλισαν έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν με περιφρόνηση τις Σειρήνες που ψιθύριζαν υποσχέσεις. Αρκεί να έκαναν πέρα από το ΚΚΕ και θα γίνονταν κοινοτάρχες, δήμαρχοι, νομάρχες, αφού διέθεταν εξάλλου και όλα τα εφόδια για αυτό. Θέλει μεγάλη πίστη και αφοσίωση για να γυρίσεις τις πλάτες σε όλους όσοι δίνουν τέτοιες υποσχέσεις, πολύ μάλιστα εμφανιζόμενοι και ως φίλοι.

Η αντίσταση σε αυτή τη δημοκρατία και την ελευθερία του κεφαλαίου είναι το περιεχόμενο του σύγχρονου, σημερινού ηρωισμού. Σύγχρονος ηρωισμός είναι να πετάει κατάμουτρα ο Κνίτης εμποροϋπάλληλος τα 50 χιλιάδες ευρώ που του πρόσφερε η μονοπωλιακή αλυσίδα σούπερ μάρκετ για να παραιτηθεί από το Σωματείο του και να επιλέγει την ανεργία από την προδοσία. Τέτοια πρότυπα καλλιεργεί και προβάλλει το Κόμμα μας. Αυτή την απάντηση θα δώσει μαζικά και ο λαός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-12-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-08-28 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-05-07 00:00:00.0)
Θερμά συγχαρητήρια στο ηρωικό ΚΚΕ (2006-10-31 00:00:00.0)
Στερνό «αντίο» στον Π. Υφαντή (2000-08-29 00:00:00.0)
Ανάγκη συχνότερων επαφών μεταξύ των ΚΚ (1997-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ