Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανάγκη συχνότερων επαφών μεταξύ των ΚΚ

Με τους κομμουνιστές της Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας συναντήθηκε η αντιπροσωπεία του ΚΚ Κίνας

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Αντιπροσωπεία της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Λ. Γκούνη,μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, είχε συνάντηση στη Χαλκίδα, με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚ Κίνας - που επισκέφθηκε τη χώρα μας προσκεκλημένη της ΚΕ του ΚΚΕ - με επικεφαλής τον Λιου Τζίνγκιν,αναπληρωτή υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κίνας.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, η αντιπροσωπεία του ΚΚ Κίνας έκανε μια εκτενή και αναλυτική ενημέρωση για τις αποφάσεις του πρόσφατου 15ου Συνεδρίου του ΚΚ Κίνας και υπογράμμισε την απόφαση των Κινέζων κομμουνιστών να συνεχίσουν την "πορεία οικοδόμησης του σοσιαλισμού με βάση τις ιδιομορφίες της Κίνας". Ανέλυσε τις αποφάσεις του Συνεδρίου στον τομέα της ιδεολογίας του ΚΚ Κίνας και των μεταρρυθμίσεων που ακολουθούν στον κρατικό τομέα, όπως στους τομείς σχετικά με την οικοδόμηση "του σοσιαλιστικού Κράτους Δικαίου". Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την αντιπροσωπεία του ΚΚΚ, στις αποφάσεις του Συνεδρίου που αφορούν την παγκόσμια κατάσταση και τον πολυπολικό χαρακτήρα της, όπως και την ανάπτυξη ισότιμων διεθνών σχέσεων στα πλαίσια μιας "Νέας Δίκαιης Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων".

Από την πλευρά της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, την αντιπροσωπεία του ΚΚ Κίνας καλωσόρισε ο γραμματέας της ΝΕ, Θ. Παππάς,ο οποίος επισήμανε τη χρησιμότητα, αλλά και την ανάγκη των επαφών - και σε πιο συχνή βάση - μεταξύ των ΚΚ. Ενημέρωσε για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην πόλη της Χαλκίδας και το νομό και την πάλη των κομμουνιστών για την υλοποίηση της απόφασης - βασικού στόχου του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, της συγκρότησης και της δημιουργίας του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, του μετώπου των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που θα έρθει σε πλήρη ρήξη με το μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - βιομηχάνων και μεγάλου κεφαλαίου.

Ο γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, Λ. Γκούνης, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚ Κίνας για την κατάσταση στους πέντε νομούς της περιοχής και για τη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, που "βρίσκεται σε μια περίοδο βίαιων αναπροσαρμογών δομών και υποδομών που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα των πολυεθνικών της Ευρώπης", στα πλαίσια "του ανταγωνισμού των καπιταλιστών με αυτούς των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας". Ενημέρωσε για τους αγώνες του ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ, στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές και την πολιτική τους και την ανάγκη για την ανάπτυξη κοινής δράσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό που προϋποθέτει και την ανασυγκρότηση και κοινή δράση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος.

Πριν τη συνάντηση με τη ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, η αντιπροσωπεία του ΚΚ Κίνας επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης, όπου την υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης, Γ. Σπανός και στη συνέχεια επισκέφθηκε τη βιομηχανία παραγωγής συρματουργικών προϊόντων "ΔΑΡΙΓΚ", όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή της εταιρίας και το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων. Η αντιπροσωπεία του ΚΚ Κίνας αναχώρησε με την υπόσχεση για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ