Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Βλέπουν "λάθος χειρισμούς"

Νέο κύκλο αντιδράσεων στελεχών από το χώρο του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα Ελληνοτουρκικά, προκάλεσε η συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας στην Κρήτη. Ο Κ. Σημίτης, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις, τις απέδωσε στις "διαφορετικές απόψεις" που υπάρχουν σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τις οποίος όμως εξομοίωσε με "άλλα κόμματα που έχουν διαφορετικές απόψεις".

Για μετακίνηση από πάγιες θέσεις και εσφαλμένους χειρισμούς, έκανε λόγο σε χτεσινές του δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό "Πλάνετ" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αν. Πεπονής,σε έναν απολογισμό των αποτελεσμάτων της συνάντησης Σημίτη - Γιλμάζ στην Κρήτη και γενικότερα της πορείας των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αναφερόμενος στην πολιτική της "βήμα προς βήμα" ελληνοτουρκικής προσέγγισης, επισήμανε ότι ουσιαστικά πρόκειται για αποδοχή μιας "εφ' όλης της ύλης" συζήτησης που προωθεί η Τουρκία.

"Η διαφορά, είπε ο Αν. Πεπονής, ανάμεσα σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση και σε μια συζήτηση βήμα προς βήμα, δηλαδή ζήτημα προς ζήτημα, έχει κάποια ουσία αλλά όχι τόσο σημαντική αξία όση της αποδίδεται. Γιατί εμείς σε κάθε περίπτωση έχουμε αποδεχτεί ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα. Αυτό, κατά την άποψή μου, είναι μια μετακίνηση από την πάγια τοποθέτηση την οποία είχαμε, ότι ένα προς επίλυση ζήτημα υπάρχει και μόνο, η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας". Και πρόσθεσε: "Εχουμε κάνει ένα βήμα εσφαλμένου χειρισμού. Και ιδίως η επιμονή μας για τα Ιμια. Είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι αυτό το θέμα είναι ανοιχτό και βιαζόμαστε να το λύσουμε".

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αν. Πεπονή, ο βουλευτής Γ. Καψής,ενώ υπήρξαν αιχμηρά σχόλια και από τον βουλευτή Κ. Παπούλια.Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε ανιστόρητους όσους από το ΠΑΣΟΚ είχαν κατηγορήσει τον Α. Παπανδρέου για διπλωματική ακινησία και σήμερα προβαίνουν σε ανάλογους χειρισμούς στα Ελληνοτουρκικά, ωστόσο εξέφρασε την πίστη ότι οι συναντήσεις αυτές δε θα οδηγήσουν σε αποτέλεσμα. Επίσης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία, όπως είπε, υποτιμά τους Τούρκους στρατιωτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ