Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνθήματα αντίθετα με την αποστολή του Στρατού

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Αμυνας

Το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παρέλασης προς τιμή της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη, ακούστηκαν από στρατιωτικά τμήματα απαράδεκτα συνθήματα, θίγουν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μπ. Αγγουράκης.

"Τόσο πριν, τονίζεται στην Ερώτηση, όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης, μπροστά στους επίσημους ακούστηκαν συνθήματα, όπως "θα σπάσουμε τα σύνορα, θα μπούμε στην Τουρκία".

Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες ότι το φρόνημα του στρατού διαμορφώνεται με απαράδεκτο εθνικιστικό, επεκτατικό περιεχόμενο, ενώ αποτελεί προσβολή για τον αγνό πατριωτισμό και τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια συνθήματα ακούγονται κατά καιρούς και σε διάφορα στρατόπεδα.

Η ανάπτυξη τέτοιου κλίματος στο στρατό που εκφράζει επεκτατικές διαθέσεις, είναι αντίθετο με την αποστολή του".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό: "Αν η χρησιμοποίηση τέτοιων συνθημάτων από τα στρατιωτικά τμήματα βρίσκει σύμφωνη την ηγεσία του υπουργείου. Αν συμφωνεί η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να εκφράζουν τα στρατιωτικά τμήματα θέσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Εάν θα υπάρξει κατηγορηματική καταδίκη του γεγονότος και θα παρθούν συγκεκριμένα μέτρα σε βάρος των υπευθύνων, που προφανώς βρίσκονται ανάμεσα στους επικεφαλής των συγκεκριμένων στρατιωτικών τμημάτων, ώστε να μπει φραγμός σε παρόμοια φαινόμενα και να διασφαλιστεί το φρόνημα του στρατού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ