Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ
Πανωπροίκι 3 δισ. δρχ. στον Κοπελούζο

Πανωπροίκι 3 δισεκατομμυρίων δραχμών δίνει στον Κοπελούζο η διοίκηση της ΔΕΗ, ενδίδοντας για μια ακόμα φορά στις αξιώσεις του μεγαλοεπιχειρηματία και ικανοποιώντας τους κατά καιρούς εκβιασμούς του σε βάρος της Επιχείρησης και του ελληνικού δημοσίου. Κατά τη χτεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε να ικανοποιήσει τη νέα παράλογη απαίτηση του Κοπελούζου και της συνεργαζόμενης ρωσικής εταιρίας μ' αυτόν ΓΚΑΖΠΡΟΜ, να αυξήσει το τίμημα για την ολοκλήρωση του σταθμού του Κερατσινίου, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό του κόστος σε 15 δισ. δρχ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σταθμό Κερατσινίου η κυβέρνηση αποφάσισε να τον θέσει εκ νέου σε λειτουργία, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και τις αντίθετες προς αυτούς δεσμεύσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει στη ΔΕΠΑ πελατεία για τις ποσότητες φυσικού αερίου για τις οποίες είχε δεσμευτεί με τους Ρώσους. Το Κερατσίνι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αλλά και τη σύμβαση με τον ανάδοχο, θα έπρεπε να είχε τεθεί σε λειτουργία από τον περασμένο Μάρτη. Η καθυστέρηση δεν είναι άσχετη από τα σχέδια των συμφερόντων που ανέλαβαν την κατασκευή του και που ταυτίζονται με αυτά του έργου του φυσικού αερίου. Ετσι ο Κοπελούζος και οι Ρώσοι εταίροι του από τη μια εκβίαζαν για υψηλότερο τίμημα, το οποίο και τελικά πέτυχαν και από την άλλη, επικαλούμενοι τις καθυστερήσεις που οι ίδιοι προκάλεσαν, εκβιάζουν για γενικότερες επιπτώσεις στον ενεργειακό τομέα της χώρας, προσβλέποντας να αποσπάσουν νέα προνόμια.

Ο Κοπελούζος, πρέπει να σημειωθεί, εδώ και καιρό απαιτούσε την αύξηση του τιμήματος για το σταθμό του Κερατσινίου, αλλά η διοίκηση της ΔΕΗ απέρριπτε κατηγορηματικά κάθε ιδέα ικανοποίησής του, με το αιτιολογικό ότι έτσι κι αλλιώς τα 12 δισ. δρχ. του συμβολαιοποιημένου τιμήματος ήταν πολλά. Η χτεσινή εξέλιξη και η νέα υποχώρηση στις ορέξεις του μεγαλοεπιχειρηματία αναδεικνύει από μία ακόμα σκοπιά την ομηρία στην οποία έχει υποχρεώσει τη ΔΕΗ η κυβέρνηση απέναντι στα σχέδια των διαπλεκόμενων συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ